Plastkvarnsrapport Varberg

Försäsongen är igång och det första som verkligen slår mig, eller snarare den pollett som tillslut trillar ner efter 90 minuters träningsmatch är att vi återigen har gjort en omstart i föreningen. Det visste jag ju egentligen sedan innan, men nu är allting igång och vi fick bekanta oss med ett antal nya spelare, vilket var både spännande och förvirrande på samma gång. Den nya tränarduon gav oss en okej start på matchandet, men det var knappt vi kan kalla detta en träningsmatch då andra halvlek nästa bara var ungdomsspelare.

Jag kommer inte dela ut några plastkvarnar efter denna smygstart på matchspelet utan gör istället några korta betraktelser, främst från första halvlek:

Div 2-gänget lös starkt i offensiven.

Marcelo jobbade på hårt. 

Brandt blev snabbt påmind om sin bakgrund av några i publiken efter bolltappet till 0-1.

När startade Predrag en match senast?

På klassiskt GAIS vs Varberg-manér släppte vi in mål på kontring. Ta det gula kortet någon.

Calle genomförde en lyckad tvåfotare på offensiv planhalva.

I halvtid delade Gårdakvarnen ut den högst välförtjänta Herbert Lundgren-trofén till August Wängberg men tyvärr hade någon satt mikrofonens volymratt på 1 istället för 10 så det gick ganska obemärkt förbi, precis som Stefan Jacobssons halvtidsintervju.

Försäsong på Bravida och Hisingen är inte gôrskoj. Saknar Valhalla.

På den välfyllda vagnen tillbaka till stan pratade vi om hur svårt det är att bygga något stabilt och långsiktigt nu när den ekonomiska segregationen mellan Allsvenskan och Superettan har ökat, speciellt med en förening som GAIS som har en tradition att åka upp och ner mellan seriesystemen och det blir nog mer analys av detta längre fram. Men nu hoppas jag att denna matchen var de första, små, mödosamma stegen på vägen tillbaka mot ett långsiktigt stadigare GAIS och att truppen och organisationen växer till sig de närmaste veckorna. 

Får se om det blir någon rapport från Lindevi nästa vecka då Liam lockar mer än Lindome.

//Plastkvarnsrapportören