Plastkvarnar Lindome

Skönt att målskyttet äntligen har släppt och att Ricky visade vad han går för. Efter förra årets försäsongsdebacle mot zebrorna visade vi vart skåpet skulle stå och att det är skillnad på superettan och divison ett. De fick knappt låna bollen och samtliga nyförvärv dominerade. Dessutom sken solen och det serverades goda hamburgare på Lindevi. En jäkla kanondag helt enkelt. Eller?

Nej, inte riktigt. Det var visserligen inte lika uselt som förra årets Bosko-debacle. Så länge som a-laget var på planen såg det trots ett stort bollinnehav för Bergholtz nya gäng stabilt ut defensivt med knappt något att göra för vår hjälmprydda keeper. Mervan blixtrade till några gånger och visade att han kommer bli bra med en försäsong i benen och Predrag stod för ett par fina aktioner och passningar. Marcelo borde gjort minst ett mål (känns det igen?) och Snibb spelade upp sig efter en skakig inledning. Men helt ärligt så håller det här inte. Att inte göra det bättre mot ett division ett-motstånd är inte bra.

Daga för Stefan att avgå och skicka Marcelo till Brasilien, Åberg till Onsala och Mervan till Hisingen? Nej. Det är fortfarande tidigt på en försäsong med nya ledare, många nya spelare och ett helt nytt spelsätt. Det är ingen ide att bli orolig ännu, det går att se vissa positiva tendenser även om de drunknar i en del skit. Men det är en lång väg till ett vägvinnande spel som håller i Superettan.

4 kvarnar: Mervan. Han är hemma. Han är hungrig. Han kommer göra poäng och jobba stenhårt.

3 kvarnar: Predrag. En av få som visade att han spelar på en högre nivå än Lindomegubbarna.

2 kvarnar: Snibb. Blandade och gav, men visade i alla fall att det finns potential där.

1 kvarn: Martinsson. Snabb och bra timing men måste slipa till inläggen om det ska ge något.