Plastkvarnar Trollhättan

Wingbacks är den kontemporära fotbollens forwards. I alla fall var det så denna kväll på Valhalla där våra kantlöpare tog sig in i offensivt straffområde gång efter gång med bollen, framförallt Martinsson tog för sig men även Snibb var inledningsvis het med ett par avslut och inlägg. Om Lindome klev upp och satte press i förra matchen så gjorde Trollhättan motsatsen. Ett extremt kompakt 4-4-2 mötte upp atleterna och det är oklart hur mycket Jacobsson hade koll på detta, men GAIS valde att spela krossbollstennis från de centrala och defensiva lagdelarna till wingbacksen som hela tiden fanns tillgängliga. Ett antal mer eller mindre bra lägen uppstod där Marcelos benskyddsträff på en målvaktsretur var värd ett bättre öde.

Sen gjordes några byten och kvaliteten sjönk en aning, även om den offensiva lustan fanns kvar. Några halvchanser vaskades fram till den 79 minuten när GAIS gjorde det numera traditionella massbytet av juniorer och där fanns ju risken att FCT skulle ta tag i det men GAIS kämpade fram några långskott ändå.

Segt att målskyttet fortfarande lyser med sin frånvaro. Men klart bästa matchen hittills.

4 kvarnar – Martinsson
Alltid spelbar och involverad i det mesta framåt.

3 kvarnar – Lumbana
Löser mittbacksplatsen bra och skänker trygghet till spelarna framför.

2 kvarnar – Randjelovic
Var fjolårets hetaste på för- och vårsäsongen men försvann sedan spårlöst. Verkar vara spelsugen igen och hittade bra ytor offensivt.

1 kvarn – Nyström
Är väldigt bra på offensiva fasta och lyckades med några krossbollar.