Ricky Yarsuvat

Ricky Yarsuvat är klar för GAIS och ironin är död. En spelare som hånat och hetsat GAIS-klacken upprepade gånger, både på planen och på sina sociala medier, vill gå till GAIS och GAIS vill ha en sådan spelare. Vi blev tillsammans med GAIS Tifo inbjudna till ett möte med Stefan Jacobsson, Jonas Östergaard och Jonas Andersson i tisdags, där de berättade att Yarsuvat var i princip klar och undrade vad vi tyckte om det.

Först och främst tycker vi att det är ett sunt sätt att sköta en känslig fråga, genom att kommunicera i lugn och ro, och både lyssna samt tala om vad de själva tycker. Vi har full förståelse för det sportsliga beslutet att plocka in Ricky. Bra poängsnitt, bra ålder, bra med en kontraktslös spelare. Varför Stefan Jacobsson vill ha Ricky förstår vi och är inget vi har problem med. Däremot har vi ett problem med att föreningen GAIS vill ha en spelare som upprepade gånger uttryckt sitt förakt gentemot föreningen, vilket landar på sportråd och styrelse. Detta klargjorde vi på mötet, vilket båda Jonas hade förståelse för, de tror dock att den sportsliga uppsidan är större än nedsidan med att värva en spelare som bråkat med och hånat GAIS.

Vi förstår alltså varför sportråd och styrelse värvat Ricky, men tycker att de gör fel. Dock vill vi vara tydliga med att vi självklart accepterar hur vår förening är uppbyggd och fungerar; det är upp till sportråd och styrelse att värva vem de vill, så länge de sitter på medlemmarnas mandat att göra så. Och även om vi tycker att de i detta fall har tagit ett felbeslut så står vi fortfarande bakom både sportråd, styrelse och tränarstab.

Slutligen vill vi uppmana Ricky till att bete sig bättre mot både hemma och borta-fans i fortsättningen, oavsett vilka lag det gäller.

Vi ses på Whoopsy på lördag. Då intervjuar vi ett annat av våra nyförvärv, Nikola Ladan, 15:15. Be there or be square och så vidare.