Njurslaget i Västmanland – Kvarnrapport VSK

Ja det var ju inget roligt det här. Det blev som att sätta sig i en tidsmaskin och åka tillbaka till förra våren då ingenting fungerade. Ni vet, den där känslan av att det finns inte en chans att vi gör mål. Då alla sprang och gömde sig och hoppades på att någon annan skulle lösa det. Avsaknaden av Wängberg, Ousou och ett mittfält utan Boris blev kännbart och är bergen höga så är uppenbarligen dalarna otroligt djupa. VSK låg tätt på oss och vi hade ingen förmåga att spela oss ur pressen och ta oss framåt under i stort sett hela matchen. Det var mycket ”lycka till”-bollar till lagkamraterna och felbeslut och dålig bollhantering duggade tätt som ett göteborgskt höstregn. Motståndarna skapade egentligen inte så mycket på sitt spelövertag, men det räcker med en snabb boll in i boxen så var måltjuvs-prodell där. Jag vet inte om det var mitt nätverk som ballade ur eller om cmore segade ihop de sista tio minuterna, men allting frös upp och jag när jag såg i resultattjänsten att det stod 3-0 så orkade jag inte kolla klart.

Nu, efter ett god natts sömn och lite eftertanke så har jag rationaliserat fram att detta var antagligen det bästa som kunde hända GAIS. Ska vi rotera runt i backlinjen och mittfältet med befintlig trupp när skador, sjukdom och avstängningar dyker upp så kommer vi få se en dipp i kvalitet. Med detta som underlag hoppas jag att truppen förstärks ytterligare, framförallt i backlinjen. Jag hoppas också att Boris får stanna kvar på mittfältet oavsett vad. Jag ser hellre att Brandt kliver in som mittback än att vi ska flytta på Boris.

Så. Nu skallar vi oss blodiga mot väggen, gratulerar bandygänget till den välförtjänta kvartsfinalplatsen, lutar oss tillbaka och inväntar positiva besked i nästa träningsmatch.

4 kvarnar – De tillresta gaisarna…

…som stod utanför och levde jävel. En trevlig audiovisuell backdrop till misären.

3 kvarnar – Mathias Karlsson

Stabil som vanligt (med reservation för att jag inte såg de sista två målen).

2 kvarnar – Malkolm Moenza

Det få gångerna vi tog oss på offensiv utflykt i första halvlek var Malkolm involverad. Slår fina inlägg, men passar inte alls med Andersén som kantkompis och ser honom helst som back.

1 kvarn – Folköl

Ett trevligt sällskap när du sitter hemma och kollar på riktigt kass fotboll.

Behöver GAIS värva?

Visa resultat

Loading ... Loading ...