Bojkott av VM i Qatar

Inför GAIS årsmöte 2021 vill Gårdakvarnen uppmana och uppmuntra alla medlemmar i GAIS att ta del av föreningsdemokratin, vi är majoritetsägare i vår förening och ska därför använda vår röst. På årsmötet 15 mars ställer sig Gårdakvarnen officiellt bakom motionen angående att bojkotta VM i Qatar 2022. Läs motionen nedan.
Bli medlem, koppla upp dig på årsmötet och rösta igenom motionen.

#2 Motion om att uppmana SvFF till bojkott av VM i Qatar.

Bakgrund: I Norge har flera klubbar redan tagit ställning och uppmanar nu Norska fotbollsförbundet att bojkotta VM 2022 i Qatar. Vi i Sverige borde inte vara sämre utan snarast följa vårt grannlands exempel. Över 6500 arbetare från Nepal, Pakistan, Indien, Sri Lanka och Bangladesh har dött i byggandet av landets nya arenor under förhållanden som kallats för modernt slaveri, då de ofta till exempel får sin pass konfiskerade och inte kan resa därifrån. Bara detta borde vara nog för att Sverige ska bojkotta VM, men skälen stannar inte där. Det är också helt klarlagt att Qatar genom mutor och köp av röster fått VM tilldelat på ett ytterst korrupt sätt. Sverige och SvFF borde inte nedlåta sig till att legitimera Qatar genom att delta i VM, utan borde bojkotta skiten.

Vi yrkar därför på:
…att styrelsen får ansvar för att författa en skrivelse som framför ovanstående ståndpunkt på hemsida och i pressmeddelande.
…att GAIS gentemot förbund alltid håller linjen att VM bör bojkottas.

Josef Gullholm, medlem #7650 Joel Otterloo Kuronen, medlem #8412