Dizzy new hights – Kvarnrapport MFF

Detta var riktigt gött att se. Ojojoj. Gubbarna var spelsugna och det bjöds på riktigt fotbollsgodis från GAIS i inledningen. Första 15 minuterna abonnerade vi på offensiva utflykter samtidigt som motståndarna såg minst sagt sega och förvirrade ut. Det var framförallt den halvt nykomponerade vänstersidan som fick det att vattnas lite extra i gommen. Men GAIS kollektiva försvarsinsats i och runtomkring eget straffområde var återigen fläckfri och när spelet med boll hackade så fick vi luta oss mot defensiven och Magic Matte i mål. Helt ärligt, jag känner mig så otroligt lugn med Mathias Karlsson i kassen. Han är stabil, placeringssäker och kvick i reflexerna. Formkurvan spikrakt uppåt på den gubben. Och för alla andra. Även om vi tappade allt spel i slutet av första så hade vi ändå en ledning att luta oss mot. Läckert avslut av Adnan för övrigt. Kvarnrapportör nöjd. Mest nervös blev jag när Ousou haltade av planen och jag såg framför mig att vi nu bara skulle ha en hel mittback i truppen. Men det var lugnt. Denna gången…

Även om vi inte kom upp lika ofta till motståndarnas straffområde i andra så blev det ingen direkt chanskavalkad för Malmö heller. Jag satt hemma och var hur chill som helst. Även när bollen studsade runt framför mål så visste jag att det skulle dyka upp en gaisare och rädda upp det till slut. Det var en sådan dag. Alla jobbade stenhårt och även om jag inte vill förta något från vår insats så såg MFF inte alls bra ut. Men vi gjorde allt vi kunde och gick välförtjänt hem med segern. Riktigt fint detta.

4 kvarnar – August Wängberg

Räddade oss otaliga gånger, vann närkamper och täckte så många skottförsök att jag tappade räkningen.

3 kvarnar – Boris Lumbana

Boris duellerade friskt med MFFs centrallinje och lös av självförtroende. Ibland satte jag hjärtat i halsgropen när han tog en touch för mycket, men sin vana trogen gick han in och räddade situationen med kroppen.

2 kvarnar – Mathias Karlsson

Höll nollan mot svenska mästarna.

1 kvarn – Adnan Maric

Skruvade snyggt och tillsynes enkelt in den i bortre.