Karl-Alfred och Sanny, en bok om GAIS framgångsrika brödrapar

 


Under hela sin karriär klippte Karl-Alfred Jacobsson ut bilder och tidningsartiklar efter matcher han och hans bror spelade. Både Karl-Alfreds och Sannys karriärer var långa och framgångsrika och klippandet mynnade ut i hela nio fotoalbum som Karl-Alfreds brorson Roberto sedan fick ärva. För något år sedan började Roberto fotografera några av dessa bilder och lägga ut i olika GAIS-forum online. Många av bilderna är fantastiska och berättar mycket om både Karl-Alfred och Sannys karriärer, GAIS framgångsrika 50-tal samt målar en bild av hur livet som fotbollsspelare var på 50-talet.

 

När vi såg bilderna kände vi att de på något sätt måste sparas för eftervärlden och framförallt visas upp för omvärlden. Vi fick lov att låna fotoalbumen och har scannat in samt bearbetat cirka 1000 bilder och tidningsartiklar. Detta arbetet kommer att mynna ut i en bok som är färdig till våren, men vet du redan nu att du vill ha den kan du förbeställa den för 500:- och därmed hjälpa oss att ha råd att trycka upp boken. Bokens huvudfokus är bilder och tidningsartiklar men innehåller också berättelsen om Karl-Alfred, Sanny och GAIS under femtiotalet. Det är en coffe table book i format A4 och är ett måste för alla som vill påminna sig själv om GAIS storslagna historia eller lära sig om den för första gången.

 

Vi kommer stå på GAIS julmarknad den 18/12 för att ta emot beställningar och tala om boken på scen. Då kan man bläddra i ett testtryck av boken samt köpa några högkvalitativa prints på några av de bilder i boken som vi anser är bäst. Vill man höra mer om både boken och GAIS guldsäsong 1953/1954 kan man lyssna på Radio Rantorgets avsnitt nummer 140 som släpps söndagen 11/12.

 

Förbeställ boken genom att maila karlalfredochsanny@gmail.com så återkommer vi med betalningssätt. Det går också bra att beställa den av oss på plats på julmarknaden. Vi hörs i Radio Rantorget och ses på julmarknaden, med vänliga hälsningar, Joel och Fredric.