Yarsuvat’s on fire a.k.a vééesskåkvarnar

Å denna ljuva känsla som infinner sig när GAIS vinner fotbollsmatcher. En ovan känsla får jag säga. Men ack så efterlängtad.

Plockar vi ut de första tjugo minuterna mot VSK på Gamla Ullevi och jämför med mötet i gurkbyn så är det nästan svårt att tro att det är samma lag som möts. Årets sämsta matchinledning i kontrast till årets bästa(?). Efter Yarsuvats tåspets på Mervans perfekta frispark och därmed 1-0 var känslan att vi skulle dansa hem det här lekande lätt. Men motståndarnas tränare visade prov på lite taktiskt flexibilitet och helt plötsligt stämde ingenting under nästa tjugominutersperiod. Frilägen brändes och bollar rensades på mållinjen. Men vi red ut snålblåsten och landade i en skön halvtidsledning.

Andra halvlek började som den första slutade och VSK tjongade in luftpastejer på löpande band, men Karlsson kunde suga in samtliga i sin varma famn. Han fick även tillfälle att löpa ut och visa hur bra han är på att snabbt täcka upp ytorna när motståndarna kom i friläge.

Efter den inledande anstormningen kom grönsvart igång igen och hade ett gäng riktigt bra målchanser, framförallt genom flertalet omställningar. Något av dem borde hamnat i maskorna men med ledningen i ryggen kändes det inte jättejobbigt. Efterhand föll atleterna sin vana trogen längre ner i planen för att kämpa hem poängen och efter årets defensivaste trippelbyta alla kategorier så stegade Grozdanic, Wahlström och Martinsson in på Lindbergs, Ladans och Yarsuvats bekostnad och tillsammans med den mot Mervan Celik inbytte Jesper Brandt (Mervan blev återigen sparkad på en hel del, hoppas att det inte är något som hänger kvar till derbyt) bildade de i samarbete med övriga startspelare en härlig 5-5-0 uppställning. Hela laget låg som ett rakt streck framför straffområdeslinjen och kunde med stor offervilja freda målet från VSKs fortsatta långbollsfrenesi.

En klassisk ”första-målet-vinner” match där vi med en fantastisk start och  resultatet i ryggen kunde bära hem alla tre pinnar i säcken.

4 kvarnar – Ricky Yarsuvat
Har samlat mål på hög det senaste och har skrapat ihop till en fullpottare. Yarsuvat’s on fire.

3 kvarnar – August Wängberg
Släppte inte en jävel över bron på sin högerkant.

2 kvarnar – Meinhard Egilsson Olsen
Börjar visa sina fina kvaliteter och gör sin bästa match sedan han anlände.

1 kvarn – Mathias Karlsson
Nollan hållen och tillsammans med sina mittbackar såg det lugnt och stadigt ut.