Rese- och kvarnrapport Trelleborg

Den skoningslösa festens väg

Satan vad roligt vi hade i lördags. För de flesta av oss var det nog inte tillräckligt med en dags återhämtning innan jobbveckan började igen. Herregud. Det skålades, pratades, dansades och allsjungs när tågets Djs gav golvet vad de ville ha mest hela tiden. Jonas gjorde ett fantastiskt jobb bakom, framför och runtomkring baren. Gubbsektionen utklassade Partydelen med råge i festligheter och mittdelen hos Gubb såg ut som att det hade partajats i vecka non stop på den lerigaste festivalen någonsin. En resenär råkade missa avgången hemåt men som kompensation hittade vi en dansk som satt sig på fel tåg. Så kan det gå. STORT tack till alla som åkte med och hade skoj. Synd för er andra som missade det. Men det kommer säkert ett nytt läge om några år.

Kvarnrapport

En allt som allt godkänd premiärmatch på gamla hederliga vångavallen/tjångavallen/ronka ballen, med goda intentioner från många spelare. Dock är det som vanligt i Boskos lag att när motståndarna spelat sig ur den första pressen blir det hönsgård i och runt eget straffområde. Den patenterade bra starten första 10-15 för att sedan falla igenom under resten av första halvlek verkar också vara kvar.

4 kvarnar: Esset. Kämpar och sliter, bråkar med motspelare och ställer krav på medspelare, brunkar in ett mål, får frisparkar, drar på sig frisparkar och har en bra fotbollshjärna. Det ser lite klumpigt och otympligt ut ibland, men satan vad mycket nytta han gör, den gode Nikola. Edin kommer inte få många minuter som centerforward om han inte spottar upp sig rejält. Fortsätter Nikola däremot på samma sätt lär vi få både en drös med mål, assist och hockeyassist från hans fötter och panna.

3 kvarnar: Predrag Randelovic. En sån där mittfältare som så ofta står rätt när andrabollar dyker ner att en funderar på telepatiska och/eller magnetiska förmågor som vi andra saknar. Fördelar boll bra, oftast framåt, rör sig över stora ytor och hade ett fint samarbete med Netinho (sitter det i från deras gemensamma tid i småland kanske?) när han ofta smög ut på högerkanten för att överbelasta. Slår inlägget innan 2-2.

2 kvarnar: Pllana. Som vanligt företagsam på sin högerkant. Jobbar stenhårt i både press-spelet och när vi anfaller. Ruskigt nära att göra 3-2 med ett fräsande skott utanför krysset i första halvlek efter ett väggspel med Bohm.

1 kvarn: Netinho. Hade fått fyra kvarnar om det inte vore för att filmningen mot Heif förra året sitter kvar på kvarnrapportörens näthinna. Vårt främsta offensiva vapen, som ständigt kommer på utsidan när Pllana viker in i planen. Har ett tiotal inlägg, bland annat inför 1-0, och är den som spelar ut till Predrags inläggsläge vid 2-2. Sätter faktiskt knappt en fot fel defensivt heller och vann flera gånger boll när han tog det riktiga beslutet att stötta istället för att falla.