Kvarnrapport BP

Åh, denna ljuvliga känsla när årets första trepoängare plockas hem. Efter två raka kryss vet en ju inte riktigt vart åt det lutar. Förlust så hade vi varit utan seger, vinst så hade vi varit obesegrade. Gött att det blev det senare.

Det var en karavan av minibussar som lämnade Göteborg och gav sig ut på vägen mot Stockholm denna soliga söndag. Tyvärr så satt jag inte själv i någon av dem, utan blev kvar hemma i stan på grund av omständigheter bortom min kontroll och fick försöka avnjuta matchen hemma framför TVn. Jag kan verkligen inte rekommendera detta. Jag fann mig själv vankandes fram och tillbaka på vardagsrumsmattan, intensivt undertryckandes mina behov av att skrika och hoppa. Könsord och andra otrevligheter fick hållas på låg ljudnivå för att inte oroa grannarna allt för mycket. Men å andra sidan gav det mig ett utmärkt läge att skriva en kvarnrapport. Klacken syntes inte på skärmen då de stod under kameran men hördes desto mer när de sjung och den tomma långsidan mittemot gav ett konstant eko, vilket lät som en extra kör stod och svarade på varje ord som sjöngs.

Ska vi börja med att kolla på prestationen så var det inte det bästa någonsin. Från något av lagen. Men jag tycker ändå om att vi är lite rakare i sista tredjedelen och är sett över hela matchen är vi bättre än BP. Inlägg är det nya svarta och det har ju gett utdelning hitintills då alla mål, utom straffen, kommit till efter inspel i luften. Inlednigsvis var det piggt och hyfsat logsik ledning med 1-0 i pausvilan efter att Nikola tryckt in den. I andra sjönk vi ihop under en period och spelade något slags 4-6-0 och då kom också kvitteringen som ett brev på posten. Innan dess hade lagen varsin dunderchans, BP en frispark i stolpens insida och vi ett friläge med Kabashi. Sen kom en korrekt dömd straff som Pllana tryckte in. Gott så, alla nöjda. Nu är vi lite mer syniska på traditionellt Superettan-manér och tycks ha gett upp tanken om att vi ska gå in med bollen i mål.

4 kvarnar Netinho
1 2 3 4 5 6 7 översteg innan inlägget. Funkar varje gång. Det var längesedan vi hade en högerback som slog inlägg med precision. Passade egentligen fram till både målet och straffen men står formellt utan assistpoäng. Får som kompensation full pott i kvarnutdelningen.

3 kvarnar Leonard Pllana
Slet som en get precis som vanligt och löste äntligen ett mål.

2 kvarnar Predrag Randelovic
Med Predag på plan är jag lugn i själen. Gjorde den naturliga flytten ner i plan i Olssons frånvaro men fyllde ändå på bra framåt och fördelade bollar med lugn.

1 kvarn Asceric
En pet, ett mål, en kvarn

På fredag är det match mot Brage borta på Bravida, men först är det laddning på hemmapuben från kl. 11. Efter matchen tar vi oss tillbaka till fastlandskrogen och fortsätter umgås.

Och glöm inte att anmäla er till Gks 23-årsfest 11 maj!

Vänliga Hälsningar
Kvarnrapportören