Kvarnrapport domarskandal

Fy fan vilken konstig jävla match. Eller konstiga 5 minuter i andra halvlek. GAIS blev tyvärr rånade på möjligheten att spela fotboll på rättvisa villkor av mannen i gult. Från kortsidan på andra sidan var det svårt att se vad som hände när Marko helt plötsligt blev utvisad. Men på reprisbilderna framstår utvisningen som helt eftersatt. Det tveksamma gula kortet från första halvlek, när Marko blev sparkad på och Kouakou filmade så det stod härliga till, gav sedan domaren möjlighet att leva ut sitt gudskomplex. Demir fick snabbt tas fram från frysboxen men hann inte tina upp, för två skott senare stod det 0-3. Skoj. Han kan dock inte lastas för målen då det var taffligt försvarsspel som ledde fram till båda möjligheterna.

Jag, med många andra, gick in med en positiv känsla inför matchen (varningssignal nummer ett). Och det med rätta. Kanske mest lättade över att segern i förra matchen gav lite arbetsro. Brage hade några omställningar i första men såg inte jättefarliga ut, så då passade vi på att göra ett självmål åt dem på hörna istället. Efter stöket tog GAIS över matchen och kom till flera bra inlägg, instick och hörnor där vi hade en boll i mål men Bohm blev avblåst för offside. Även Wahlström hade en riktigt bra nick mitt på målvakten. I början av andra var det bara GAIS igen, sen kom gästerna tillbaka med utvisningen som resultat. Vi fortsatte köra på framåt med kanterna som främsta anfallsvapen efter målen, vilket var imponerande trots en gubbe mindre, och Brage fick då en del möjligheter också.

Bragespelarna spenderade mycket tid liggandes på marken och det kommer nog de flesta lagens spelare göra när de möter GAIS i år. Men det kommer till en kostnad och nu är Pllana och Marko avstängda till nästa match och risken finns att det kommer bli många fler utmed vägen. Men jag tror att det är helt rätt väg att gå och väl värdig vår klubb. Den skoningslösa kampens väg. Skalla, sparka, slå. GAIS on tour!

4 kvarnar Emil Wahlström
Har väldigt fina uppspel och kan verkligen passa en boll för att vara mittback och detta förtjänar uppmärksamhet. Brytningssäker och kommer bli viktig resten av säsongen.

3 kvarnar Marcus Bergholtz
Slet på som vanligt där i mitten.

2 kvarnar Carl Nyström
Vann bollen vid några kritiska lägen och stod upp bra.

1 kvarn August Wängberg
Springer upp och ner för plan match efter match. Kanske är det dock dags att släppa in Andersens vänsterfot så inläggen hittar fram.

Positivt 1: Publiksiffran. Jag trodde inte att vi skulle bli över 2000 i denna matchen med ett isolerat Bravida på ett Hisingen utan spårvagnstrafik. Men 2513 värmde gott.

Positivt 2: Klacken. Stannade kvar och tackade spelarna med sång efter slutsignal trots 0-3. Så gör vi i GAIS. Så länge de kämpar.

In och boka er på resan till Södertälje nu.

//Kvarnrapportören

Disclaimer: Kvarnrapportörens extremt subjektiva verklighetsuppfattning och psykiska tillstånd är dennes egna och åsikterna som uttrycks kan ibland uppfattas som provocerande av folk som inte har någon humor och/eller saknar slutledningsförmåga.