Kvarnar Syrianska

Jag funderar lite över varför spelare i Superettan-klubbar så ofta tar sig tid att springa mot GAIS-klacken och hetsa när de gör mål eller vinner. Svaret skulle jag spontant säga ligger i avsaknaden av en bra kultur i den egna föreningen, alltså att de saknar något som de kan vara stolta över att representera, och troligtvis avsaknad av supportrar som spelarna kan koppla an till. Då får man som spelare antagligen ut mer bekräftelse av att springa raka vägen mot oss än sina egna (eventuellt närvarande) supportrar. Går säkert att skriva en psykologisk avhandling kring det där.

Jag har inget minne av att det var vanligt förekommande i Allsvenskan. Häcken gjorde det i alla fall, men det är ju ingen motsägelse till resonemanget kring kultur- och själlöshet. Men det skulle vara otroligt konstigt om någon/alla av våra spelare sprang fram mot motståndarklacken efter ett mål eller att vår andrekeeper plötsligt hoppar upp från bänken och börjar vifta med armarna i deras riktning efter slutsignal. (Ja ja, sen har vi Shkelqims räd mot Hammarbyklacken 2014, men om jag inte missminner mig kom det senare fram att det var vår nuvarande tredjemålvakt som innan matchen hade hetsat honom till att göra just detta om han gjorde mål. Oklart om det låg något i potten… OK, det kanske är liite roligt ändå. Men också konstigt. Ett undantag som bekräftar regeln i detta fall).

På rak arm minns jag fler än ett halvt dussin klubbar som alla vid ett eller flera tillfällen tagit sig friheter framför klacken under denna vändan i S1. Var det så här även förr i tiden eller är det något som växt fram under senare år? Jag tror det senare.

Men det är väl bara så det är. GAIS väcker känslor.

I denna matchen stod laget upp för oss och visade att vi inte tar någon skit. Det tackar vi för.

Matchen då…

Det har varit första-målet-vinner det senaste. I denna blev det i fel kasse. Annars så var prestationen rätt lik de tidigare två vinsterna. Förutom att motståndarna bevakade sin ledning istället för att trycka på framåt. Och vi försökte lite hårdare med att göra mål utan att lyckas. Snålt med bara 6 minuters tillägg i andra kan jag tycka. Alla i klacken kämpade på i dödsvärmen så gott det gick. Bra där. Skönt med en vecka tills nästa match nu. Då har alla samlat lite ny energi till det livsviktiga mötet med Öster. In och boka er!

4 kvarnar Niclas Andersén
Tvekar inte en sekund utan rusar rätt in i pöbeln när de står där och inte kan bete sig. Anderséns hjältestatus cementeras med en sådan insats (såg jag inte en grönsvart fystränare in the mix denna gången med?). På planen tillför han som vanligt energi när han kommer in.

3 kvarnar August Wängberg
Är man bland de bästa match efter match så är det antagligen för att man är en jäkligt bra fotbollsspelare. Nästa swish-kampanj bör gå till ett femårskontrakt med en saftig sign-on till unge herr August.

2 kvarnar Leonard Pllana
Är inblandad i de flesta farligheter framåt och är vårt främsta offensiva vapen med sin teknik.

1 kvarn Netinho
Vägrade ge tillbaka bollen efter att deras målvakt ”skadade” sig. Mer sånt!

//Le kvarnrapportouer