Könjöping-kvarnar

Könjöping slogs tillbaka i en fint genomförd match, och vi lyckades hålla undan trots att Daradic gav dem chansen med en horribelt feldömd straff. Resan både dit och hem var formidabel och har du inte redan gjort det bör du säkra en plats på någon av bussarna till Västerås snarast. GAIS-hybrisen infinner sig som vanligt direkt efter två raka segrar och nu ska det mycket till för att vi inte ska ta nio poäng av nio möjliga i de tre sista matcherna för året.

4 kvarnar: Patrik Ingelsten. Har gjort i princip allt rätt sen han återigen kastats in som huvudtränare för ett GAIS i spillror. Efter 6 raka förluster och det mest självförtroendedränerade GAIS som skådats sedan 2012 hade han ingen lätt uppgift när skutan skulle vändas. Började med att backa hem och bara stoppa det läckande försvaret och köpte både sig själv och laget lite tid med de två första segrarna. Efter det har spelet gradvis blivit bättre, för att efter den självförtroendehöjande insatsen i derbyt faktiskt se riktigt bra ut mot både Norrby och J-Södra. Har hittat rätt formation till spelarmaterialet med sitt 3-4-3, där de tre anfallarna kan maskera den nästan totala avsaknaden av kreativitet på mittfältet. Med två i grunden defensiva spelare med offensiva kvaliteter och dessutom löpkapacitet på båda kanterna i Wängberg och Neto så kan de båda bidra offensivt (Wängberg med målet på Netos inlägg i den här matchen till exempel), men samtidigt bidra till ett svårpenetrerat defensivt block bestående av vår trebackslinje, två defensiva innermittfältare i Olsson-Bergholtz/Lumbana och nämnda ytterspringare. 4/6 nyförvärv startade i går och gjorde det bra, och då är ändå den på förhand bästa sommarvärvningen Cirak korsbandsskadad. Sportrådet ska så klart ha en del av credden för det, men sättet Ingelsten spelat in dem och ihop det delvis nya laget imponerar!

 

3 kvarnar: August Wängberg. Hade de två självmål han skapat i år (BP hemma och Norrby borta) räknats som mål hade han varit i delad intern skytteligaledning. Forsar upp och ner för sin vänsterkant, och bidrar med fart, styrka och en allt bättre förmåga att leverera bollen med kvalitet in i straffområdet. Är lojal som få vilket märks till exempel på vilka positioner han spelat i år, till höger och vänster i både mittfält och backlinje, som mittback och som forward under Boskos sista desperata försök till intelligenta taktikdrag. Vi får be till gud att det inte finns en Bosko-klausul (eller någon annan) som gör att kontraktet kan brytas för han kommer bli ännu bättre nästa år.

 

2 kvarnar: Aaron Drinan. En personlig favorit hos kvarnrapportören med sin smarta och direkta spelstil. Dundrade en boll i ribban, får sin första assistpoäng för nicktouchen fram till Wängbergs mål och skapade problem för både Pettersson och övriga i J-Södra försvar. Hans smartness och hårda jobb borde kunna ge utdelning i fler poäng under de sista matcherna, framförallt eftersom han och den stenhårt jobbande Paulo verkar hitta varandra mer och mer för varje minut de gör tillsammans på plan.

 

1 kvarn: Edin Hamidovic. Kom fram efter matchen och gratulerade till segern, önskade att vi hänger kvar och förklarade varför det blev en övergång i våras. Fjäsk? I så fall kostar det honom jävligt mycket eftersom reaktionerna från den nuvarande klubben och deras tre fans antagligen inte blir bra. Kvarnrapportören skiter fullkomligt i om folk tycker han betedde sig illa i samband med övergången, förlåter allt och önskar honom både lycka till och helst av allt tillbaka i GAIS. Det är en närmast unik situation att en spelare i ett motståndarlag kommer fram, förklarar vissa saker och blir så känslosam att både han och mottagarna av förklaringen gråter. Stort.