Fyllerapport från Preppens – Kvarnrapport Akropolis

När GAIS spelade 0-0 hemma mot Trelleborg i sista seriematchen 2019 hade jag bestämt mig. Rösten och stämbanden var slut. Alla år av toksjungande matcherna igenom hade nu tagit ut sin rätt. Det var dags att lämna klackkärnan där jag alltid har haft min naturliga hemvist och ställa mig en bit bredvid. I halvlek gick jag helt sonika över till de mer luttrade gubbarna och damerna för att påbörja en läktarkarriär mer bestående av muttrande, huvudskakande och Tourettes-liknande utfall på domaren, snarare än allsång.

När jag nu så äntligen kom tillbaka till Gamla och ställde mig i klacken så hade jag så klart glömt bort allt det där och var taggad till tusen att maximalstötta som en jävla galning igen. Tillsammans med alla andra övertaggade besökare på Preppens så var det bara att börja bröta och med x antal öl i kroppen kändes det otroligt gött. Jävlar vad det sjöngs. 1-0 precis innan halvtid och allt var på väg uppåt, framåt, fort.

Men fem minuter in halvtidspausen så märkte jag att rösten borta. Helt obrukbar. Det vara bara till att kapitulera igen. Endast ett fortsatt flöde av folköl genom andra halvlek höll halsen mjuk nog att göra några sångmässiga stötar då och då, men jag fick mest stå och vifta med armarna i olika riktningar för i alla fall ge sken av att jag höll igång. Men ja ja, vi offrar alla något när vi går på GAIS. Oftast är det förståndet som ryker först, men kroppen är uppenbarligen inte långt efter. Skit samma, vi ses på derbyt! Då ryker antagligen både förståndet och rösten igen.

Någonstans genom fylledimman kunde jag även skymta några spelare som jag finner värdiga kvarnar i den här “rapporten”. Dessa är som följer:

4 kvarnar – Jonas Lindberg
Bra insats, gött mål. Kommer troligtvis få leda GAIS genom en stormig höst, men med Myggan i båten så känns den lite mer lättflytande.

3 kvarnar – Julius Lindberg
Tillbaka med sin ackuratess och sin elegans. Visade inga tecken på att senaste tidens bänknöteri skulle ha påverkat honom negativt.

2 kvarnar – Boris Lumbana
Tillbaka som den mittfältskrigare han är och NU var det väl sista gången vi sett honom i backlinjen.

1 kvarn – Daniel Sterner
Löper kors och tvärs mest hela tiden och kan nu komplettera sin assist med en kvarn.