Den eviga motgångens esplanad – Kvarnrapport Brage

Det måste vara en kosmisk konspiration. Eller en lokalpolitisk sammansvärjning. Kanske högre makter som blandar sig i. Mutor? Ja så måste det vara. Någonstans finns det ett östasiatiskt bettingbolag som hostar upp miljon efter miljon till till folk som spelar på att GAIS ska släppa in mål på fasta situationer. Eller vad kan den här historiskt kassa resultatraden bero på? Allt är höljt i mystik.

När vi för en gångs skull har lite stadga på gården så lyckas allting gå söderut istället. Lovande talanger, stabila truppspelare, bra mix mellan gammalt och ungt, långa kontrakt på spelare vi tror på, de offensiva sommarförvärven på plats, en kompetent ledarstab…

Som det är nu har jag svårt att bli förbannad utan står mest och kliar mig i bakhuvudet och undrar om varje match resten av säsongen kommer att se ut så här.

För även om vi får se spelarna turas om att göra flagranta individuella misstag som leder till matchavgörande situationer så borde det inte bli så kostsamt. Individuella misstag sker varje match. Det deppiga är att vi har så förbaskat svårt att komma till bra avslutslägen och när vi väl gör det så bränner vi skiten. Stolpe ut både bildligt och bokstavligt. Är det inte undersida ribba så är det insida stolpe. De gamla marginalerna är uppenbarligen inte med oss.

Nygamla Lindberg visade i vilket fall direkt att han har en del fotboll i kroppen, även om han bitvis försvann ur matchen efter den fina inledningen. Annars så var det de sedvanliga spelarna som höll en hög nivå. Grozdanic och Åberg framförallt. Wängberg, Ladan och Andersén stabila. Några inspirerade inhopp gjorde att vi fick fart på grejerna och visst borde vi har kvitterat i det läget. Men när så inte skedde gick luften ur oss och då kom också matchavgörandet på en dåligt försvarad hörna.

1800 i publiken är i normala fall ingen konstig siffra när GAIS semesterspelar mot ett bonkgäng som ingen bryr sig om, men kanske hade vi hoppats på lite fler män, kvinnor och annat i publiken denna dag. Men tyvärr så är nog de flesta ute i sina bohuslänska sommarstugor och kanske känns det för omständigt just nu för att vi gaisare ska lämna våra baden-baden och ställa oss i kitteln på Gamla Ullevi.

Nåväl. Dödsviktig match mot bottenkollegorna Akropolis härnäst. Ett lag som bara är en skugga av förra säsongens succélag. Förlorar vi den matchen så blir det troligtvis till att inleda den trettonde omgången på nedflyttningsplats. Men strunt samma, vi drar till Gamla Ullevi och maximalstöttar oss genom skiten som vanligt. Vad ska vi annars göra?

De e la GAIS.

4 kvarnar – Joackim Åberg

Med ett nysignerat kontrakt i bakfickan gav Åberg oss alla det glädjande beskedet att det var en mycket sund investering. Bäst av de grönsvarta.

3 kvarnar – Emin Grozdanic

Vinner sina dueller och limmar som vanligt bollar på medspelarnas fötter längre fram på planen.

2 kvarnar – August Wängberg

Har något bolltapp med är som sedvanligt stabil

1 kvarn – Jonas Lindberg

Kommer att bli viktig under hösten om han kan komma upp i sin högstanivå.

Ska du till Gamla Ullevi och tokstötta under semestern?

Visa resultat

Loading ... Loading ...