Awaydays 2019 – Våren

Nu är spelschemat för våren här och vi i Gårdakvarnens styrelse gnuggar förnöjt våra händer med ett illmarigt leende på läpparna. Då är det framförallt bortamatcherna som har fångat vår uppmärksamhet och ja, det ser riktigt bra ut. För alla oss som gillar att åka landet runt och stötta GAIS kom detta som en tidig julklapp, så nu kan vi gå in i julledigheten med känslan av att det kommer bli ett roligt reseår:

Först ut har vi alltså seriepremiär i Trelleborg. På en lönelördag! Ja den säljer ju sig själv. Ni kan så klart förvänta er allt som hör till detta. Transportmedel? Ja, vi kikar på lite olika alternativ…

Sen är det dags för BP på en söndag kl. 15:00. Gött med en hederlig starttid, så som det ska vara på söndagar.

Nästa bortamatch blir nästan en repris på helgen innan, förutom att vi får lite sovmorgon. Mot Syrianska startar matchen på den mer supporterfientliga tiden kl. 17:30. Men det är ju inget som hindrar oss från att styra en grym resa även till denna match.

Synd med Halmstad på en vardag. Hallänningarna blev kanske så bestörta över våra festliga tilltag senast att de ville ha matchen så långt från helgen som möjligt. Ur en strikt hälsosynpunkt, så klart bättre för oss med.

Efter detta får vi dubbla resor söderut. Först lite längre till Mjällby och sedan runt knuten ner till Varberg veckan efter, båda med start kl. 15:00. På den senare kommer vi nog hinna med lite sällskapsdryck i byn innan avspark.

Sen är det dags för årets kortaste bortaresa när vi vandrar de extra 150 meterna till Gamlas bortasektion för match mot brackorna från Örgryte. Vi hade ju skoj senast vi stod där.

Efter uppehållet stundar det som på förhand (återigen) ser ut att vara årets partyresa. Degerfors borta, lördagen 20 juli. Så boka semestern därefter och packa badbyxorna. Vi noterar att vi de senaste åren fått lördagsmatcher just när vi ska till Degerfors och om det är tillfälligheter eller en önskan från deras sida vet vi inte, men helt klart är att någon har tänkt rätt.

Siktar du på att göra en perfect season 2019 så kan du knappast ha fått ett bättre schema. Svenska cupen är ju även den fördelaktig så sett. Sen kan ju hösten vara katastrof men det är bara till att spara lite semesterdagar för ändamålet.

Tre fredagsmatcher på de fyra första hemmamatcherna. Oklart varför det har blivit så, det kan ju inte höra till vanligheterna för något lag i någon serie. Men det blir säkert succé. I alla fall på Sektion 23…