Våra hjärtan brinner

Det var premiär. Det var nerv i luften, spänning och förväntan bland alla oss som väntat på att äntligen få stå på Sektion 23 igen. Bland vänner, bekanta och okända. Bland sina bröder och systrar och bland dom som delar vår passion.

Man kunde ana att något var på gång direkt, hela den nedre raden på vår sektion var avspärrad, hinkar med sand stod uppradade och brandsläckare fanns till hands. Man kunde helt enkelt räkna ut med röven att här ska det brännas. Men det var något som var annorlunda denna gången, det fanns en tanke om att genomföra detta på ett så bra och säkert sätt som möjligt, det var uppenbart och välkommet.

Och visst brändes det, det brändes på ett alldeles förträffligt vis. Det var oerhört effektfullt, hela Sektion 23 lös upp och premiären kunde sparkas igång med en inramning av rang. Tyvärr delar vi inte vår passion och övertygelse med delar av media och svff, vilket resulterade i negativa, uppblåsta och fiktiva krigsrubriker samt en bot på 50.000kr.

Vi i Gårdakvarnen ställer oss helhjärtat bakom ett ansvarsfullt användande av pyroteknik och deltar aktivt i frågan om legalisering. För att visa GAIS att vi faktiskt bryr oss om det ekonomiska konsekvenserna har vi valt att skänka 60000kr av vårt sparade kapital, vilket vi delvis dragit in med hjälp av försäljning av Håkan-tröjan, HC samt vår 18-års fest, till GAIS och bengalböterna.

Vi gör detta för det vi tror på. Beslutet vilar på grunden av våra ideal och vår kärlek till klubben men också för kärleken till en levande läktarkultur.