Tränartyper

I vår spända väntan på att GAIS får en ny huvudtränare tar Gårdakvarnen en snabb kik på några av de mest traditionella tränartyperna som vi har att välja på där ute i fotbollsmyllan, så får vi se om vår kommande tränartopp tillhör någon av dem. Helt klart är det att det finns många vägar mot framgång att välja.

Folkhemstränaren

Kännetecken: Jobbar uteslutande med 4-4-2 och sätter kollektivet främst. Helst leder han träningarna och coachar matchen iklädd samma pösiga träningsställ och ställer själv ut konerna innan och efter träningen. Laget bjuds på läsk efter vunnen match.
Ex Janne Andersson, Lars-Tommy

Management by fear-tränaren

Kännetecken: Skäller, skriker, hotar och kastar gärna saker omkring sig inne i omklädningsrummet och vid avbytarbänken. Alla suger tills motsatsen är bevisad. Antagligen suger de då med och får ytterligare en avhyvling.
Ex Alex Miller, Sam Allardyce

FM-tränaren

Kännetecken: Leder storlag till framgång och lyfter okända bonk-klubbar genom seriesystemen på löpande band med sin fingertoppskänsla. Försvinner ofta spårlöst helger i taget.
Ex din granne, folk med datorer

Den osynliga tränaren

Kännetecken: Dyker upp från ingenstans, presterar inget och försvinner sedan spårlöst igen. Händer när klubbledningen tänkt med plånboken, är ute i sista minuten eller inte vet vad de sysslar med. Blir ofta en klubbikon ändå.
Ex Jan Mak, Leroy Rosenior

Taktiker-Perfektionist-tränaren

Kännetecken: Varje detalj i varje del gällande allt i klubben styrs och ältas igenom om och om igen, för att sedan göras om dagen efter. Sover max 3 timmar per natt. Spenderar mer timmar med videoanalyser och spelarsamtal än sina nära och kära. Om sådana ens finns. Alla i klubben får ett dagligt PM med tydliga instruktioner om vad som ska genomföras. Först på plats, sist att lämna.
Ex Magnus Pehrsson, Marcelo Bielsa