Segerkvarnar BP hemma

Fy fan…

Va GÖTT.

Denna helgen drog vi en riktig vinstlott. Mardrömsscenariot uteblev och när alla bottenlagen förlorade så bröt vi den pinsamt långa förlustsviten med en seger och gjorde ett litet ryck.

Jag höll mig själv sysselsatt så gott det gick under hela söndagen för att slippa grotta ner mig i mina egna mörka tankar som så klart alltid finns på plats inför en GAIS-match. Detta fungerade rätt så bra tills jag efter ett tag insåg att den angivna 4-4-2 uppställningen egentligen var en trebackslinje och då kom paniken snabbt fallande över mig. Tack och lov har Ingelsten och gänget valt att jobba med ett rakare spel än vad vår före detta tränare gjorde och BP verkade lika förvånade som jag över ändrat spelsystem. Som alla säkert noterade dominerades våra anfall av högerkanten där Agge gång på gång kom till inspel och fick med sig frisparkar. Vår nya och rejäla mittback hjälpte att stadga upp defensiven med stort självförtroende och resten av laget jobbade på bra, även om vi inte lyckades få till så mycket lägen förutom från ovan nämnda kant. BP var väl inte stekheta, men kom ändå från en svit med bara två förluster på de senaste 9 matcherna. Svårslagna är väl ordet.

Andra började svajigt från båda lagen där BP till slut lyckades etablera ett visst tryck och då kom nervositeten upp igen och olika domedagsscenarion spelade upp sig i mitt huvud. Men Wängberg löste biffen efter vunnen duell, inspel och nästan mål så avslutade Bohm anfallet med att passa bollen på BP-hand och därmed en straff som Marcelo dönade in med självklarhet. Motståndarna skapade inte något nämnvärt under matchen, mer än ett par långskott som Marko hade koll på och någon nick.

Sammanfattningsvis en logisk och välbehövlig seger.

I övrigt:

Antagligen hade Bohm tryckt in bollen om inte Hansson hunnit före med stortån in i eget mål och missen i andra ekar nog fortfarande i hans huvud. Kommer Karl att få lägga nån i nät denna säsongen? Hoppas det.

Klipp i steget. Det har verkligen inte Lumbana ännu, men lyckades ändå visa upp lite spelförståelse som nästan blev till ett mål.

På bänken satt det tre anfallare, inga mittfältare och två backar. Samt en målvakt då. Nygammalt spelsystem och känslan är att vi har varit lite snett ute på värvningsfronten.

Matchens publiksiffra 1984 är både Gårdakvarnens ordförandes födelseår och givetvis ett ”anagram” på GAIS födelseår. Sådana sammanträffanden kan inte förbises och min vidskeplighet har tagit ny fart.

Ta ledigt eller säg upp er från jobbet och åk med GK till Borlänge på fredag kl. 12:00. Det kommer bli en rolig resa och nu jävlar ska det presteras där med. Kämpa!

Kommer vi ha en ny tränare på plats innan dess? Spänningen tätnar…

 

4 kvarnar August Wängberg
Var tillbaka som wingback och gjorde det med bravur. Hårt arbete, spänstig hållning, fick med sig en gäng frisparkar och kom till mängder av inspel.

3 kvarnar Henrique Moura
Tog för sig direkt och såg riktigt hemmastadd ut mitt längst bak.

2 kvarnar Niklas Olsson
Ja va fan, pojken är utan kvarnar än så länge och när den kollektiva insatsen lyser starkast så passar jag på att ge Olsson lite beröm efter hållen nolla.

1 kvarn Rasmus Rosenqvist
Kommer nog husera till höger på det centrala mittfältet även nästa match.