The Swamp Song – Eskilstunakvarnar

Dagens kvarnrapport tillägnar vi Adam. Gårdakvarnen sänder tankar och värme till hans familj i denna svåra stund.

Vila i frid, broder.

Äntligen ett utrymme ner till bottenträsket igen och vi spelar verkligen ur oss det på klassiskt bottenträsk-manér. Med det sagt så återstår det några matcher och GAIS är fortfarande GAIS, men i år känns vår trupp spetsig nog att inte behöva lämna oss med magsår in i sista omgången.

Skulle vi spela oss ur bottenträsket på traditionsenligt manér så var det lämpligt att göra det på träskliknande underlag. Någon form av ohyggligt regn och blåsväder drabbade Göteborg i måndags och satte sin prägel på planen och så även matchen. GAIS inledde piggt vilket varit en röd tråd laget igenom sen vi bekantat oss med vinster efter serien vände, men vi lyckas sällan behålla frenesin efter femton tjugo minuter vilket var fallet även i måndags.

Trots att AFC café opra väsby city United tar över något och till och med spelar sig fram till ett friläge är vi sällan oroliga så länge vi har Mathias Karlsson i målet. Han gör återigen en otrolig match och har verkligen börjat se mer cool ut än i våras, tur det. Sämst insats i första halvlek står domaren för då han skulle tilldelat GAIS tusen straffar ifall han varit normalbegåvad. Trots domarens oförmåga att döma verkligt solklara straffar så gör vi 1-0 när Meinhard lyfter in en lång frispark till GAIS Eden Hazard som sätter pannan till och prickar nätet. Gött så!

Andra halvlek gör vi ännu ett mål och joggar hem segern.

4 kvarnar – Julius Lindberg
Står för båda målen och visar återigen hur supergiven han är. Stort bidrag till lagets, delvis, fina höst

3 kvarnar – Mathias Karlsson
Gör en riktigt bra match och revanscherar sig med råge efter debaclet i Umeå. Har spelat med god säkerhet efter linjen egentligen hela säsongen men visar i måndags att han även kan hantera luftspelet

2 kvarnar – August Wängberg
Är riktigt konsekvent genom att han endast gör bra matcher, måndagen var inget undantag. Ger alltid allt för GAIS och skulle toppat kvarnligan ifall undertecknad varit lika konsekvent i kvarnrapporteriet.

1 kvarn – Adnan Maric
Har med sin bollsäkerhet och slit gjort GAIS till ett ganska bra superettanlag. Ovärderlig värvning och en stor bidragande orsak till att vi inte tappar det i måndags.