The return of the fembackslinje – Kvarnrapport Vasalund

1315 hardcore-gaisare visade karaktär och dök upp på Gamla Ullevi till matchen mot bottenkollegorna från Solna. Synd för alla er andra som missade årets bästa prestation och resultat på hemmaplan. Men jag kommer kliva ur min comfort zone och säga att det kommer bli mer av denna vara framöver, så ni får säkert chansen att se GAIS ta för sig fler gånger. Fast ni kommer nog i och för sig jinxa allt om ni dyker upp, så fortsätt stanna hemma.

Enda brasklappen är väl att Mäster Lindberg den äldre måste vara hel, ren och fortsätta ta för sig så som han gjort de senaste matcherna, även om många spelare var uppe på årsbästa i sina prestationer i den här matchen.

Ändå gött med trebackslinje, femmannamittfält och två tydliga forwards. Det känns som vi balanserar upp laget på bästa sätt med den formationen. I vilket fall med de spelare vi har till förfogande. Jag var  mycket nöjd innan matchen när formationen uppenbarade sig, även om jag undrade hur långt bort Hultqvist är från startelvan när han inte ens lyckas bli en av hela tre mittbackar. Men backlinjen var helt fläckfria den här matchen. Även våra kantspringare, där Johan Andersson fick ett otippat förtroende, gjorde det bra.

Den som var minst “synlig”, men som ändå får godkänt, var vår offensiva mittfältare Alexandersson men Egnell (fantastisk frispark, som vanligt) gjorde sin bästa match för säsongen, även om han måste lära sig att stå upp bättre i duellerna. Båda var väldigt bekväma i sina höga, lite bredare utgångspositioner och fördelade rätt bollar till rätt adresser allt som oftast. Perfekt balanserade med planens absoluta gigant Boris Lumbana bakom sig. Boris släppte inte en jävel över bron och troligtvis kraschade statistik- och analysföretagens servrar när alla hans defensiva bollvinster började ticka in som data i deras tjänster. SÅ bra var han. Lobbfintade han inte bort en motståndare också? Ja, det gjorde han.

När Vasalund radade upp kvitteringschanser i början av andra halvlek så fick även Mathias Karlsson visa att han är en bra målvakt. Framförallt reflexräddningen på avslutet från Bulut en meter från mål är värd att nämna, även om den knappt märks. Han tycks även ha gått en utbildning i cynism, då han likt en annan Dime Jankulovski helt plötsligt låg ner med en oklar skada så laget kunde snacka ihop sig i slutet av matchen, efter att Julle bränt straffen.

Last but not least. Lindberg und Lindberg. Vår nya dynamiska toppduo som såg hur samspelta ut som helst. I vilket fall under första halvlek. Finns bara tvåååå Lindberg!!!

Bussen rullar till Trelleborg på söndag och undertecknad ska ner och gå på bortaläktare för första gången sen… ja gud vet när. Trelleborg på bortaplan är en av många svettiga resor ner till Skåne nu under hösten, så det är bara att spänna på det känslomässiga säkerhetsbältet och ge sig ut on tour igen. Gårdakvarnen fixar.

4 kvarnar – Boris Lumbana
Felfri och allsmäktig.

3 kvarnar – Julius Lindberg
Mål, bollvinster och allmänt rivig. Fixade även frisparken som gav 2-0.

2 kvarnar – Kapten Wängberg
Vi har Agge Wängberg vem i helvete har ni??

1 kvarn – Adam Egnell
Nu börjar det likna något ta mig tusan. Poängkungen börjar komma igång även i spelet.