Skarsjökvarnar

Väderprognosen hade sedan länge skvallrat om att söndagen skulle bli blöt och blåsig. En resa till Skarsjövallen vet vi ju alltid är en upplevelse stöpt i kamp och tjongande och när vi till denna helg fick med oss makrillvädret upp så var det upplagt för en riktig fotbollskamp. Eller snarare kampfotboll. Jag var lite orolig för att vi inte skulle respektera förutsättningar fullt ut och komma till match utan att beakta den regntunga planen. När signalen gick och bollen började rullas i sidled såg det riktigt trögt ut när bollen hasade sig fram över planen. Men inledningsvis kunde vi gång på gång spela oss ur LSKs press och ta oss fram i planen med bollen på fötterna och direkt skapa några riktigt bra skottlägen. Sen blev det en hel del feppel med bollen från många spelare när vi skulle ta oss upp i planen vilket ledde till en hel del onödiga bolltapp, samtidigt som motståndarnas raka och mer luftburna spel visade sig vara vägvinnande, vilket ledde till ett ganska tydligt övertag i deras favör och självklart kom 1-0 på ett inlägg som prickade JWs panna när Karlsson inte kom åt bollen.

Men vi är numera inte bara ett vinnande lag, vi vänder underlägen också. I början av säsongen visste vi att om motståndarna tog ledningen, ja då var det kört. Men Meinhard drog iväg en av säsongens bästa hörnor som damp ner på Mervans välplacerade huvud mitt framför mål och returen högg Lindberg in utan pardon och vips, vi var med i matchen igen.

Efter Mervans oturliga och tyvärr allvarliga skada visade tränarbänken upp taktisk briljans och tog in tyngsta möjliga pjäs att ersätta honom med. Något som skulle visa sig vara matchvinnande.

Men i inledningen av andra tryckte LSK på och skapade ett friläge direkt, men Wängberg och Karlsson tandemräddade skottet och vi var tvungna att kämpa för att hålla ordning på deras offensiv under starten. När motståndarnas framåtanda tog slut blev det mer av ett ställningskrig, så när Meinhard jobbade fram bollen till Andersén som lade inlägget perfekt på Brandt som nickade ner bollen minst lika perfekt till Cirak som behärskat lade in den i mål, då var det bara att ta på sig segerskorna och börja dansa segerdans. LSK kom aldrig upp i någon anstormning efter det och allt kändes väldigt behagligt.

4 kvarnar Haris Cirak
Härlig ”omstart” som 10a och la ett gött mål

3 kvarnar Meinhard Olsen
Är högst delaktig i båda målen och blir bättre för varje match

2 kvarnar Julius Lindberg
Väldigt bra i fösta och nöp sin tredje strut för säsongen

1 kvarn Jesper Brandt
Anfallare? Ja, varför inte. Assist blev det direkt i alla fall.

Roligaste minnet från Skarsjövallen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...