Kvarnrapport Halmstad

Ibland vet du inte vad du faktiskt har för ens du inte har det. Frånvaron av Mervan, Weberg och Olsen kändes av och tvivelslöst blev Halmstad ett nummer för stora, även om vi fick tillbaka Adnan och Yarsuvat.

Kanske hade vi varit närmre poäng om vi valt att ställa upp lite annorlunda, men Halmstad skapade mängder av lägen även om de lägen som de faktiskt satte i mål borde ha undvikits. Felpassen vid 0-1. Det passiva försvarsspelet i eget straffområde vid 0-2. Den oförsvarade ytan vid 0-3.

Nåväl, det är inte så mycket att säga egentligen. Vårt bästa läge kom efter att Lindberg skurit som en högtrycksstråle genom det halländska smöret och serverat Brandt som tyvärr missade Yarsuvat framför mål. Det blev inte så mycket mer framåt förutom ett löst vänsterskott från Yarsuvat och målet då, när han norpade bollen från motståndarnas backlinje och lättade den över målvakten. Annars var det främst en boll ut på Wängberg som var vår bästa väg framåt när Halmstad stängde mitten.

En kollektiv känga får jag passa på att dela ut till presspelet som jag inte tycker fungerar. De gånger vi försöker kliva upp i hög press kan motståndarna lätt passa sig förbi våra halvhjärtade försök. Ska vi upp så måste hela laget med, men varenda gång var det någon lagdel som stod och sov när övriga jagade boll. Då är det bättre att skita i det.

I halvtid fick vi i alla fall avnjuta både ögon- och örongodis när vår fantastiska Joel klev in och satte ny höjd, bredd och standard för hur ett halvtidssnack ska levereras. Ett riktigt gott snack som kommer eka i evigheten.

Några pigga inhopp fick vi se i andra halvlek när det var dags för det sedvanliga massbytet, vilket ändå kändes hoppfullt.

Till matchen mot Norrby kommer det säkerligen ske lite rotation bland startspelarna och det ska bli intressant att se hur Jakobsson tar ut laget. Han räds nog inte att rotera om det behövs. Personligen hoppas jag på Adnan som nr 10 och Lumbana/Ladan som centrala mittfältare, samtidigt som Weberg och Olsen tar tillbaka sina ordinarie positioner. Norrby kommer likt Halmstad till match med 4-4-2 och det kommer vara tight centralt och då behövs Maric slit och löpvilja för att öppna upp och skapa oreda.

4 kvarnar – Mathias Karlsson
Fläckfri insats och viktiga räddningar som räddade siffrorna från att bli pinsamma
3 kvarnar – Calle Elfgren Nyström
Stadigast i backlinjen
2 kvarnar – Julius Lindberg
Lyckas ånyo höja sin högstanivå, även om han inte får så mycket att jobba med
1 kvarn – Rickard Yarsuvat
Bollen i mål. Igen.