The eternal sunshine of the gaisless mind

Mitt hjärta. Mitt stackars GAIS-hjärta. Jag vet inte när jag såg GAIS hämta in underläge tre gånger i samma match senast, troligtvis aldrig, så detta var med största sannolikhet en helt ny erfarenhet. Och vilket erfarenhet det blev. Att kastas mellan himmel och helvete, hopp och förtvivlan, glädje och sorg med så korta tidsintervaller är inget det mänskliga psyket eller den mänskliga kroppen är byggda för att hantera. Jag höll på att duka under. Enklaste stresshanteringen var att hinka i sig folkölen jag hade hemma så fort jag kunde samtidigt som alla chips jag hade dukat upp på vardagsrumsbordet blev hetsätna utan eftertanke (det är ju fredag, chips är ett måste).

När halvtidssignalen blåste fick jag lägga mig på soffan för att försöka stilla den oundvikliga magkrampen som match, dryck och tilltugg hade åsamkat mig. ”Fy fan”, låg jag där och tänkte, ”varför utsätter jag mig för detta?. Varför har jag inte ett intresse och en livsstil som skänker mig själsligt välmående och skapar feng shui i min omgivning. Tänk om jag inte visste att GAIS fanns och bara gick runt i en glad bubbla. Kanske är det dags för en lobotomi…”

Den stilla eftertänksamheten avbröts abrupt av att andra halvlek blåstes igång igen och alla tankar om livsstilsförändring flög ut genom rutan tillsammans med GAIS offensiv. Hehe. Det var bara till att gå på ölen igen och vanka runt i spänd väntan på att något skulle hända, men Norrby spelade skickligt på resultatet och försökte grisa bort så mycket tid de kunde. Karlsson fick sin vana trogen rädda kvar oss i matchen och allt såg förlorat ut tills linjedomaren hittade en solkar straff som ingen annan lyckades se. Bra jobb linus.

Att vänta på ett straffskott på övertid brukar ju inte heller vara balsam för själen, men när Meinhard rullade in bollen i mål och när sedermera Norrby inte förvaltade sista skottläget i matchen så var det bara att luta sig tillbaka och låta sig imponeras av den moral som laget visade upp genom hela matchen. För även om det stundtals hackade i spelet och vi gärna bjöd motståndarna på mål så var det inget fel på spelarnas inställning. Gott så.

4 kvarnar – Adnan Maric
Vilken bollkontroll, vilket spelsinne, vilken spelare!

3 kvarnar – Charlie Weberg
Började traditionsenligt med att slå några förlupna bollar, men sedan jobbade han upp sig och började dominera. Målskytt!

2 kvarnar – Mathias Karlsson
Vilken räddning!

1 kvarn – Meinhard Olsen
Grattis till första poängen!