Sådär ja, då var vi igång!

Trots det något nesliga matchresultatet och den inkompetenta (nähä?) linjedomaren var det en rätt bra säsongsstart. Dagen inleddes med medlemsmöte på Ullevi, där det informerades om en ”ansträngd men kontrollerad ekonomi samt om framtiden”, för att citera gais.se.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det fanemej inte är lätt att driva fotbollsklubb i Sverige 2015, men de gör sitt bästa uppe på Gaisgården. ”Synpunkter på det? Hör av er!” var också budskapet från ordförande Andersson.

Den påföljande upptaktsträffen innehöll det mesta man kan vänta sig av en sådan tillställning: gött folk, svindyrt kaffe och spelarintervjuer där ungefär 12 procent av svaren gick att uppfatta för det mänskliga örat. Som grädde på moset tecknade en hel del intelligenta människor medlemskap i Gårdakvarnen, och så köpte ett barn större delen av tifogruppens ”Hata blåvitt”-klistermärken.

Ljungarna startade så likt en färdig startelva som vi kunde komma för dagen när Ingelsten, Ekunde och Lundgren saknades pga sjukdom.

Vaiho i mål, backlinjen Moenza, Björn, Sandeep, Emil. MF: Kieron, Bragi, Ayarna, Adam. Anfall: Bryan och Linus

offside1

I första halvlek utmärkte sig Linus mest, han tog löpningarna och gick in i duellerna på ett sätt som man inte sett på länge. Otroligt nära att kröna första halvlek med att göra mål, men prickade stolpen tyvärr. Bragi var en annan spelare som det snackades mycket om på läktaren, såg positionssäker ut och vårdade bollen bra. Helt klart en värdig konkurrent om platserna på mitten, om han signas.

Bryan krigade där framme och skarvade ner några fina bollar till medspelarna. 1-0 föregicks av ett fint arbete på kanten av Adam som spelar snett inåt bakåt där Kieron dyker upp och klipper till. I 60e minuten byter GAIS nästan hela laget, går inte in särskilt mycket mer på det mer än att Simon Guli var otroligt rolig att se. Snabb, teknisk men saknar lite fysik för att ta nästa kliv skulle jag tro.

Matchen slutade 1-1 och där det summa summarum va en helt okej insats av GAIS. Just ja, LSKs mål? Offside ja.