Rese- och kvarnrapport Degerfors

Reserapport

Det var lördag och GK ordnade partyresa med badstopp till Degerfors. Hakorna tappades nog hos många av resenärerna när bussen uppenbarade sig vid avgångsplatsen. En gammal 80-talare som uppgraderats med bar och fläskigt ljudsystem för ändamålet att låta folk festa loss, medans i rörelse. Perfekt för GK med andra ord. Bussen luktade och såg ut som att den kom raka vägen från gårdagens efterfest, vilket den troligtvis gjorde. Men det var gött att slippa den sedvanligt smågriniga sortens busschaufför vi vanligtvis har och nu få ett gäng som faktiskt ville att vi skulle dricka, dansa och sjunga. Alla hoppade ombord, bussen puttrade iväg och när alla dörrarna var fastbundna började partajet.

Innan vi åkte så var det många som inte trodde att bussen skulle komma längre än Alingsås, en del betvivlade att den ens skulle nå motorvägen. Men belackarna fick se sig ha fel då vi lyckades komma hela vägen till typ Mariestad innan skiten la ner. Uppenbarligen var det sisådär med bromsarna och det såg ut som en sån där fransk traktorprotest när den milslånga kön ringlade upp sig bakom oss när vi åkte fram i permobil-fart.

Läget var inte värre än att vi fick ta en 10 min paus och sola oss på en västgötsk åker innan nästa partybuss kom och hämtade upp oss, denna av nyare sort, och festen fortsatte.

På hemvägen var det av naturliga skäl ännu roligare med 3 pinnar i säcken. Eftersom resan upp blev försenad passade vi även på att ta ett gött badstopp i Vänern på hemvägen istället så vi piggnade till lite.

Sammanfattningsvis var detta en av de roligaste och mest minnesvärda resorna jag varit på under min GAIS-tid, i alla fall under denna superettan-sejouren. Kanske är det tur att vi inte enbart har lördagar kl 16 enligt engelsk modell på bortamatcherna, för sådan här insats känns i skrivande stund (söndag) en hel del. Framförallt har jag nog tappat några procent av hörseln…

//Reserapportören

Kvarnrapport

Kvarnrapportören var uppe på GG och kollade på den sista träningen innan Dalkurd. Då övades det uppspel, efter en modell där en innermittfältare droppade ner utanför våra mittbackar, samtidigt som vi knuffade upp våra ytterbackar högt, och samtidigt tog våra yttermittfältare en korslöpning så att den yttermittfältare som kom från fel sida hamnade i den yta som innermittfältaren öppnat. Det funkade inte särskilt många gånger, trots att motståndarlaget bestod mestadels av juniorerna i truppen, och jag behöver kanske inte ens skriva att vi inte såg röken av denna genialiska uppspels-modell i själva matchen mot Dalkurd. Det var extremt tydligt att det första Ingelsten gjorde var att kasta de för svåra taktiker som Bosko misslyckats med att implementera rakt ner i papperskorgen. 4-4-2, låg press, yttermittfältare som centrerar defensivt och för första gången på länge ett lag som såg ut att både förstå och tro på det spelsätt som huvudtränaren valt. Det var långt ifrån perfekt, vi skapar fortfarande för lite målchanser och tappar stundtals positionerna i eget straffområde, men det vägdes upp med en offervilja och en aggressivitet (5 varningar) som tidigare saknats. Visst har dif-från-landet några halvchanser, men allt som allt stänger vi den här matchen hyfsat efter vårt mål, och vilket jävla fall framåt detta var jämfört med de senaste matcherna.

4 kvarnar: Paulo Marcelo. Födelsedag, debut och segermålskytt. Jobbade bra i övrigt med, och var bättre än dubbelt så store Asceric som felvänd uppspelspunkt. En debut som lovar mer!

3 kvarnar: August Wängberg. Vill kanske mest av alla och nickar bort och täcker mycket skott. Inte helt bekväm i positionsspelet som innerback, men löste det fint den här gången, med lite darr på ribban.

2 kvarnar: Karl Bohm. Tog med sig sin kaxiga port du soleil-attityd ut på planen, smäller på och tar ingen skit. Det behövs färre med Bohms attityd till utelivet i Göteborg, men det behövs fler med Bohms inställning på planen.

1 kvarn: Predrag Randelovic. Spelar i helt fel position som högerback, och går bort sig fullkomligt två-tre gånger. Gnäller inte, utan böjer ner huvudet och kör på vilket ger honom denna kvarn. Lojal som få, och vilken assist på det långa tidiga inlägget till målet!

//Kvarnrapportören