Rättning i leden

Boka, betala, åk. Boka inte, betala inte, stanna hemma. Simple as that.

Det finns två aspekter i sammanhanget. En sak är att 20% av de bokade till morgondagens match mot Sirius, dagarna innan väljer eller tvingas hoppa av. Det är en stor andel. Det andra är att det sätter dels GK, dels eventuella intresserade rätt i skiten.

Det finns alltid skäl. En del är bra och helt OK. Man kan råka ut för sjukdomar, tråkigheter, jobb, ekonomiska trubbel. Det kommer alltid att hända, och då har man inte så jäkla många val, annat än att stanna hemma.

Men det finns också kassa skäl. Exempel på sådant är: Lathet, lättja och brist på empati. Bokar man in sig på en resa med Gårdakvarnen så tar man ett busssäte i anspråk. Man berättar för ett gäng som kommer att anordna nästan 20 resor på ett år att: ”Japp, klart att jag hänger med!”. När ungefär 50 pers har gjort det valet, ja det handlar om ett aktivt val. Då är bussen full. Den som i det läget vill åka och inte är bokad, får försöka lösa det på annat sätt. Egen bil, tåg, kolla TV. Ni vet hur man gör. Gårdakvarnen räknar i det läget på hur mycket läsk, sopsäckar och annat som skall införskaffas. Man lägger en liten budget för resan.

Idag är det fredag. kollar man längst upp till höger på vår startsida, så ser man att bussen från att tidigare ha varit fullsatt helt plötsligt har 10 lediga platser. 10 lediga jävla platser som av olika anledningar har bokats av, senaste dagarna. I praktiken innebär det; en förlust för föreningen på 3000 kronor. Ni inser själva vad som händer med budgeten ovan. Du raggar inte ihop 10 människor för 110 mil på vägarna, på en kvart. Hade vi haft 2 veckor på oss, så är det en annan sak.

Detta kommer inte att funka i längden, det inser alla som läser styckena ovanför. Det är bara att lägga ner direkt. Ta ert ansvar. Var medvetna om vad ni gör, när ni klickar på BOKA. Du tar en plats i anspråk som är värd pengar. Och som någon annan kanske hade velat ha, ifall inte bussen eller tåget var fulla.

Med detta gnäll gjort. Kom igen nu varenda jävel. Imorgon börjar tävlingssäsongen för vårt lag, och nu jävlar kör vi.