Misärkvarnar Borås

Bortamatcher under midsommarhelgen brukar vanligtvis vara bland de svåraste att locka medresenärer till då allt folk har dragit iväg till sina bohuslänska lantställen eller fortfarande mår så jävla dåligt efter midsommaraftonens snapsmaraton att de fortfarande inte har kommit upp ur sängen. Jag hoppas nästan att många gaisare inte lyckades ta sig an att se denna skräpmatchen utan kan få leva i någon slags okunskap om hur deppigt detta var. Okunnighet är salighet, och så vidare.

Inledningsvis såg båda lagen lite halvdana ut och felpassen böljade framåt tillbaka. När GAIS väl lyckades nypa tag i bollen och gå till anfall var det inte sällan tack vare en bollvinst av Lumbana som kändes som tryggheten självt där på mitten denna dag. Få visste väl hur matchavgörande det skulle bli när Rasmus Örqvist rammade Boris en bit in i första och när vår reslige mittfältare till slut fick kasta in handduken blev det nattsvart. Ingenting fungerade. Vi förlorade dueller, vann inga andrabollar, slog bort enkla passningar och osäkerheten tog över totalt. Norrby lyckades dock inte utnyttja detta till att skapa några superchanser och tillät istället GAIS att få ett litet ryck i det precisa slutet på halvleken där passningen bakom Åbergs rygg hade kunnat ge en helt annan utgång på denna tillställning.

Istället sa det pang direkt i andra halvlek efter lite mer passivt försvarsspel och ett Norrby-skott som satt precis där det skulle invid stolpen. Känslan då var att detta skulle GAIS aldrig klara av att lyfta sig från och jag ville instinktivt stänga av Tv:n och göra något annat. Men man är ju ingen medgångssupporter så det var bara till att sitta kvar och plåga sig igenom resten av skiten. Fy fan. Återstående del av matchen blev mycket riktigt bara en orgie i frustration och leda och det finns väl inte så mycket mer att säga egentligen. Vi får hoppas att vi hittar tillbaka till någonting bättre till matchen mot Brage nästa helg. GAIS on!

4 kvarnar – Tilldelas alla som orkade kolla klart på matchen. Med lidandet som livsstil vi vandra hand i hand.

3 kvarnar – Boris Lumbana

Vann typ alla närkamper och bröt bollen högt vid ett flertal tillfällen. Jag hoppas verkligen att han är tillbaka i spel snart igen.

2 kvarnar – Mathias Karlsson

Får en pinne för vardera räddning han fick till.

1 kvarn – Richard Yarsuvat

Stod nästan själv för samtliga farligheter framför mål idag och vi får be till gudarna att vi kan börja sätta honom i bättre lägen snart för då kommer det rassla till.