Hemmakvarnar Brage

Den tredje omgången i Superettan hade knappt hunnit påbörjas innan samtliga lag i världens jämnaste andradivision på sedvanligt superettan-manér hade tappat poäng. För att knöka ihop tabellen ännu lite till var det ju självskrivet att poänglösa Brage skulle ta tre poäng denna dag. För vår del skulle det vara svårt att prestera sämre än mot Norrby häromveckan och allting gick i alla fall lite rakare och mer bestämt denna dag. Precis som tidigare matcher så startade matchen med två lag som inte lyckades ta sig hela vägen fram och det var mest på fasta det blev farligt, men när Pllana, trots världshistoriens mest illa förtäckta avslut med vänstern, ändå lyckas få in bollen (studsar den på Weberg?) så gav vi motståndarna chansen att parkera bussen och slita hem tre pinnar, precis så som vi själva gjort och blivit utsatta för otaliga gånger genom åren här i superettans ändalykt. Vår vänsterkant har släppt till en hel del under säsongsinledningen, men det är också den lagdel som sattes ihop sist, så kanske måste de få några matcher att spela ihop sig. Helt klart ett fall framåt. Men inte så mycket mer. Får hoppas att målribban sitter lite högre på Iver(?) arena.

4 kvarnar – Jesper Brandt

Började med att slå en katastrofpassning rätt in i plan till ingen alls, men jobbade sedan upp sig och vann bollar och sprang som en tok över hela planen precis som han ska göra. Försvann mer i andra när Brage backade hem ytterligare, men gjorde mycket bra dessförinnan.

3 kvarnar – Emil Wahlström

Högerkanten släppte inte till mycket och Wahlström hjälpte även till bra offensivt ute på sin ”nya” position.

2 kvarnar – Mathias Karlsson

Målet såg inte helt otagbart ut men räddar ändå kvar oss i matchen.

1 kvar – Mervan Celik

Fick alla domsluten mot sig och hade inte marginalerna med sig, men sprang ändå på hela matchen lång.

I övrigt:

  • Känns ändå gött att så många i startelvan har kontrakt även över nästa år. Det har en inte varit bortskämd med de senaste åren.
  • Haglar det inte (i relativa mått mätt) röda kort i svensk elit- och cupfotboll just nu? Känns som det överlag. Så fort publiken kommer tillbaka lägger väl domarna band på sig igen.
  • Brage kommer nog inte att vara ett topplag i år. Men vilka kommer vara det förutom Halmstad? Antagligen så blir det ett enda stor mittenskikt som vanligt.
  • Det känns som att det kommer bli ”första målet vinner” för GAIS del under den närmsta tiden…