Gurkrapport

Det var mycket känslor hemma i TV-soffan i söndags. Herregud. Värst var det nog när Västerås hade sin frispark precis utanför straffområdet i slutminuterna och jag stod upp med händerna på huvudet och skrek ”Den kommer gå in, den kommer gå in, DEN KOMMER GÅ IN!!!! Men det gjorde den inte. Tack vare Karlssons monsterräddning. Fy fan.

Det var på förhand en väldigt intressant match, jag såg personligen fram emot att de två lagens snarlika 3-4-3 system skulle få mäta sig med varandra, där ju Västerås av naturliga skäl ligger en bit före oss och när matchen kickade igång blev det snabbt uppenbart att de har en helt klart bättre leverans. Deras inledande anfallsfrenesi hade antagligen inte varit lika påtaglig om vårt första skott hade gått stolpe in istället för stolpe ut, samtidigt som de fick peta in ett halvdant skott från distans, men vi var verkligen inte med någonstans den första halvan av första halvlek.

Sen blev det makrillväder. Tack och lov.

Efter det förlängda coolingbrejket hände det grejer. Offensivt fortsatte Yarsuvat att vara den starkast lysande makrillen och han hade två lägen själv innan hans egna inlägg nåde Mervan. En extremt välförtjänt reducering. Så klart!

Det är få saker jag gillar så mycket som ett riktigt gött nickmål, så det blev ju en pangstart på andra halvlek när Calle nådde längst på hörnan. En framrusande Lumbana såg lite sugen ut att knycka målet men lyckades inte fram skalpen att nudda bollen.

Ett annat högljutt ögonblick hemma i soffan kom när vi skulle slå straffen som vi så snyggt spelat oss fram till. Jag flög upp och skrek ”Ladan måste ta straffen!!!” när Mervan stegade upp. Min ackumulerade erfarenhet kring straffsparkar är att när poängsugna forwards kliver in istället för bästa straffskytten för att skjuta straff blir det ofta inget bra. Oh well, alla kan missa.

Sen blev det en ångestfylld avslutning där vår sprattelgubbe i mål, tillsammans med offervilliga försvarare, lyckades freda vårt hårt ansatta mål. Herregud.

4 kvarnar – Rickard Yarsuvat

Han rör sig rätt och hittar rätt. Snart även mål. Ligger bakom det mesta av det bästa längst upp.

3 kvarnar – Mervan Celik

Två poäng på planen. Tre poäng hos kvarnen.

2 kvarnar – Mathias Karlsson

Ujujuj. Fortsätter att rädda bollar och GAIS-poäng.

1 kvarn – August Wängberg

Upp och ner och ner och upp för planen i vanlig ordning.

//Kvarnrapportören

4 poäng på 4 matcher. Hiss eller piss?

Visa resultat

Loading ... Loading ...