Medlemskampanj Örebro hemma!

Innan och under matchen mot Örebro, kommer Gårdakvarnen att arrangera en Medlemskampanj för att öka antalet medlemmar i föreningen. Vi kommer att finnas på plats vid insläppen och vid vårat bord, som kommer att vara beläget i anslutning till den provisoriska Sektion 23.
Trots att Gårdakvarnen är en helt inofficiell supporterförening oberoende från moderföreningen, så är vi ändå idag den absolut mest aktiva. Vi syns på läktaren, både borta och hemma när GAIS spelar fotboll.

Vi är idag en 8 pers stark styrelse plus två grymma suppleanter, framröstade av årsmötet i slutet av 2012. Tillsammans jobbar vi med en mängd olika frågor som rör GAIS och saker runt omkring. Men vår absolut viktigaste och mest grundläggande verksamhet, har varit den samma sedan starten 1996, bortaresandet. Gårdakvarnen har som mål att arrangera resor till samtliga bortamatcher under säsongen, och har också uppfyllt detta med något enstaka undantag de senaste åren. Bortresandet är något vi vill fortsätta utveckla och ser också en potential att göra det. Finns det 500 GAISare som är beredda att resa till Örebro och se sitt lag bli förnedrade för den den 29:e gången under samma säsong eller när det finns det dubbla antalet som är villiga att åka tåg i flera timmar för att se GAIS möte AIK i Solna. Ja, då borde det finnas fler än 40 pers som kan tänka sig spendera nationaldagen med att se GAIS krossa Brage, i Borlänge…

Den andra och minst lika viktiga anledningen att bli medlem i Gårdakvarnen är att det är vi, i nästan samtliga fall, som är supportrarnas röst i frågor som rör moderföreningen. Om det så är i kontakter med spelare, ledare, styrelse eller kanslipersonal. Vi har, trots vår inofficiella roll, skapat oss ett förtroende och ställning inom GAIS organisation som gör att vi får vara med och komma med synpunkter och funderingar kring många saker som rör GAIS. Och även fast vi i många fall är oense om beslut som fattas eller vissa sakfrågor, så tycker vi att dialog och öppenhet är extremt viktigt, speciellt efter 2012 års totala misslyckande både på det sportsliga och ekonomiska planet. De flesta kan nog då förstå att om en organisation med 250 medlemmar, kan skapa förtroende och inflytande, så skulle bara det dubbla ge Gårdakvarnen och dess styrelse ännu mer mandat att driva supportrarnas frågor framåt och bidra till att utveckla GAIS. Arbetet blir både roligare och lättare om man vet att man har fler personer bakom sig.

Ta dig i kragen och teckna ditt medlemskap i Gårdakvarnen för 2013, redan nu på onsdag. Håll utkik efter vårat bord eller någon med medlemsblanketter!