Kvarnrapport Syrianska

Har GAIS någonsin vunnit i Södertälje? Denne kvarnrapportör tvivlar starkt på det.

2019 var inget undantag. GAIS gör en dålig match. Bortsett från att August Wängberg sumpar en helt otrolig chans att sätta 1-0 i matchens inledning så är GAIS inte i närheten av en målchans fram till sista tio. Detta mot ett lag som släppt in nio mål de senaste två hemmamatcherna.

Oavsett om syrianska spelat en tvåa på tipset under sina första matcher så är det för dåligt att GAIS inte kan skapa fler vassa målchanser mot nykomlingen Syrianska, även om GAIS har en decimerad trupp.

Nåväl, 0-0 slutar matchen efter att GAIS blivit bestulna på en straff i slutminuterna. Syrianska har ett par frilägen som de antingen missar eller Damir parerar. Kunde alltså gått åt båda hållen, så oavgjort känns som rättvist för denna urtråkiga match.

Studiebesök hos Gaisare Stockholm

Gårdakvarnen hade även en styrelsemedlem på plats i Stockholm som passade på att åka med Gaisare Stockholms partybuss till Södertälje. En gammal dubbeldäckare av brittisk modell som hade dekaler med en stor norsk flagga och norska fraser på sidan av sig, detta hade tydligen koppling till någon norsk ungdomsserie som gick rätt över huvudet på kvarnrapportören. Bussen var dock fylld av exil-gaisare och några Stockholmare med grönsvarta böjelser, musiknivån var bra och drycken billig, kyld och god. Det påminde väldigt mycket om Gårdakvarnens egna resor! Ja när vi inte måste åka minibuss då…

Vi hann även med ett pisse-stopp på 30 minuter vilket är alldeles för mycket för en resa som skall gå under timmen totalt. En hann å andra sidan dricka mer kyld dryck vilket var trevligt och gjorde vistelsen i Södertälje lite lättare.

4 kvarnar – August Wängberg

Vi fick inte se lika många inlägg från våra ytterbackar som vi är vana vid men Agge kämpade och slet som han brukar göra. Dessutom så passar han bra med instoppad tröja i shorts, lite jävla stil ska vi ändå ha. Då förlåter man en helt otrolig miss någon meter från mål.

3 kvarnar – Emil Wahlström

Fortsätter med fina uppspel och känns trygg där bak. Gott så.

2 kvarnar – Aiden Harvey

Man får allt lite ståfräs när unge herr Harvey har bollen eller löper sönder motståndet på kanten. Skulle haft straff.

1 kvarn – Damir Mehic

Även om han inte känns superstabil i målet så tar han chansen att visa upp sig i Markos frånvaro. Räddar friläge och lämnar matchen med ett clean sheet. Det får man absolut en kvarn för.

// Kvarnrapportörerna

Disclaimer: Kvarnrapportörernas extremt subjektiva verklighetsuppfattning och psykiska tillstånd är deras egna och åsikterna som uttrycks kan ibland uppfattas som provocerande av folk som inte har någon humor och/eller saknar slutledningsförmåga.