Kvarnrapport hemmapremiär

Gamla Ullevi-effekten uteblev. I alla fall i positiv bemärkelse. Spelet såg i det stora fortsatt stelt och obestämt ut, precis som det gjort de senaste 3 matcherna och då kom också en förlust som på beställning. Klacken gjorde sitt för att få igång gubbarna men det kändes direkt från avspark att självförtroendet nere på plan inte fanns där. Första halvtimmen spenderade bollen mycket tid duttandes fram och tillbaka utan någon lycka framåt, även om vi kom till ett riktigt bra läge på hörna efter 10 min när Wängberg slog till. Efter ytterligare 10 min fick Netinho in bollen till Bohm vars mottagning blev till en pass till målvakten. Det var typ det. När halvtimmen passerades fick vi till ett rejälare tryck mot mål men det ekade ofta öde på GAIS-spelare inne i boxen när inläggsläge kom. Sen kom så Frejs segermål då tre GAIS-spelare förlorade duellen mot en av deras gubbar och bollen studsade in i mål med minsta marginal via målvakt och ribba.

För alla oss som inte sprang till baren så fort domaren blåste av första halvlek blev det halvtidsunderhållning när Gårdakvarnens alldeles egna snygg-Joel berättade om kvällens fest på Berg211 och att det är dags att boka sig till Halmstad innan platserna tar slut.

I andra halvlek hände det egentligen ingenting för ens Andersén kom in på planen. Först fick Frej ett friläge som väl var matchens bästa målchans. Sen tog sig nämnde Andersén in i straffområdet två gånger och fick iväg en nick på nära håll och ett skott som flög över. Nej det var ingen rolig hemmapremiär det här. Till detta ska läggas att Frej var riktigt kassa de med.

4 kvarnar Sektion 23
Ryckte upp sig rejält från förra matchen och höll igång hela vägen, utöver den sedvanliga 10 minuters tystnaden i början av andra halvlek.

3 kvarnar Netinho
Netinhos inläggsfot är vårt farligaste anfallsvapen för tillfället och han vann även tillbaka bollen högt upp i planen flera gånger.

2 kvarnar Wängberg
Match efter match är Wängberg stabil och fick jobba på båda kanterna idag.

1 kvarn Andersén
Jag är ju ett stort fan av att ha vänsterfötter på vänsterkanten och Andersén lyckades dessutom komma till lika många avslut som vår offensiva trio gjorde på hela matchen.

Behöver du snacka av dig om ditt gaisande och allt annat i livet så är du varmt välkommen till Gårdakvarnens 23årsfest i Gamlestaden ikväll. Skriv upp dig på listan eller var spontan. Alla är välkomna. Behöver du få i dig någon mat innan allt baluns så kan jag rekommendera ett besök på Hing Wa på Hornsgatan för lite gött (stans bästa?) kinakäk eller något av de andra urmärkta restaurangerna som finns på promenadavstånd från Berg211, för att få en riktig gamlestads-upplevelse.

Ses ikväll! //Kvarnrapportören