Kvarnrapport Falkenberg

Då de första kvarnrapporterna fått så mycket beröm och denna inte kommer hålla samma kvalitet, har en viss prestationsångest infunnit sig hos kvarnrapportören vilket gjort att tiden dragit ut, men här får ni till slut något litet att diskutera lagom tills det vankas ny match igen! Även om spelet såg mycket bättre ut redan mot Helsingborg fanns samma press kvar att vinna, vilket diskuterades lika flitigt som ölen dracks på den relativt korta resan ner längs med E6:an. Fredagsfesten började redan på vägen ner och det var kanske tur att resan inte var längre med tanke på med vilken hastighet många drack. Nu blev det i stället en precis lagom fylla för att bidra till en av de bästa läktarinsatserna på väldigt länge, och i andra halvlek kändes det som att vi stundtals bar fram spelarna. Efter matchen när spelarna kom fram och tackade såg de ut som små barn som blivit frälsta av något de aldrig tidigare upplevt.

På planen fortsatte vi med den lyckade 3-5-2 formationen, som dels är som gjord för vår backuppsättning men också ger oss ett fint numerärt överläge på innermittfältet. Leksell var återigen bäst på plan som mittback i trebackslinjen och känslan är att både Old och Calle blir bättre och bättre med Leksell som trygg utgångspunkt mellan sig. Keat och Dusan glänser med sin rutin, till exempel genom att ordna varsitt gult kort på Nazari som blev utvisad. Keat har fortfarande en bit till absolut toppform, medan Dusan styr spelet med sin fina blick och underbara teknik. Enda kritiken mot Dusan är att det kanske kan gå snabbare någon gång, samtidigt som det är viktigt att ha någon som kan lugna ner spelet. Svahn fortsätter att försvinna långa stunder i spelet, även om det mot Falkenberg fanns en del goda intentioner och så klart bra fasta situationer.

Det svåra med att spela 3-5-2 är ofta att de som spelar yttermittfältare snarare blir ytterbackar och att det i praktiken blir ett 5-3-2, detta lyckas både Andersen och Sinclair undvika föredömligt, och kommer flera gånger dessutom till fina inläggslägen, exempelvis vid 2-1. Få ytterbackar i superettan har samma teknik och passningsfot som Andersen, och det kommer bli intressant när alla är tillbaka från skador och avstängningar om han eller Malkolm kommer spela yttermitt, eller kommer Andersen konkurrera med Old som vänstermittback, även när Old är tillbaka från avstängning? Dardan fick äntligen göra ett mål, fick två måla skrivna på sig och blev genast mycket mer trygg i sitt agerande. Borde fått en assist när han satte Alibek i ett bra läge med en djupledsboll i första, där den sistnämndes avslut var för svagt. Alibek gjorde sin bästa insats för säsongen, han sliter, kämpar och försöker hela tiden, och lyckas med allt mer. Damir var chanslös på målet, tog annars det han skulle och räddar kanske vår chans till vinst när han räddar friläget i stolpen och ut. Att han spelar i ett lag i Superettan känns som ett mysterium med tanke på vad han presterat hittills.

4 kvarnar: Alexander Leksell

Fullkomligt överlägsen defensivt och den som styr vårt försvar nu för tiden. Dessutom var det väl han som gjorde 1-0, om det nu inte var ett självmål? Vilken värvning!

3 kvarnar: Gårdakvarnen

Brukar delas ut till klacken när det saknas spelare som varit bra, men får nu tre kvarnar för sin totala överlägsenhet och stora bidragande till segern. TV-tittare hörde av sig till Cmore och bad dem sänka klacken eftersom de inte kunde höra kommentatorn.

2 kvarnar: Dusan Djuric

Styr både det korta och långa spelet föredömligt, jobbar hårt även defensivt och tappar väldigt sällan bollen. Ett tecken på hans fina teknik är när han plockar upp en svår andraboll efter en hörna och skjuter direkt och träffar mål. De flesta andra i dagens GAIS hade haft svårt att skjuta över huvud taget, och om de lyckats skjuta antagligen dragit den tjugo meter över, nu blev det en målchans och ny hörna.

1 kvarn: Dardan Rexhepi

Fick äntligen spräcka nollan, och äntligen känns det som att vi får se den Dardan som vi såg förra hösten. Fortsätter den uppåtstigande formen på honom kommer det bli tufft för motståndarförsvaren!