Kvarnar från skilda världar

Det är ju själva fan att man ska behöva rycka in som kvarnrapportör i en match som får GAIS prestation mot Norrby förra år att framstå som rena propagandan för hur fotboll på elitnivå ska spelas. En buss med ganska så positiva resenärer lämnar Göteborg klockan 08:00 med destination Reinfeldts småborgerliga hemkvarter. Femtiotre personer bockades av på reselistan (samt några lycksökare som hoppades på en ståplats) som skiter i att springa något tramsigt springlopp får istället för att dricka Gatorade och äta bananer, dricka öl och som om inte det skulle räcka så käkas det också ”arbetar”mackor. Dessa fantastiska falukorv och äggmackor smakar helt otroligt gott i solskenet.

Efter fem och en halv timma på buss så glider Sveriges vackraste skara utav supportrar in i en förljugen och hopplöst osmaklig förort till Sveriges huvudstad. Detta ”hittepågäng” till motståndare håller tydligen på med sin verksamhet i dessa kvarter! Ha, spela fotboll bland husen som Reinfeldts före detta fru bedrog vår stadsminister. Bara tanken på det är ju helt absurt. Men det är tyvärr sådan är verkligheten. Som sig bör så lyckas GK mot all förmodan ändå hitta ett hak som inte serverar gåslever som ”dagens”. Inte ens några livs levande vikingar som dyker upp på uteserveringen lyckas med att skrämma upp oss. Efter en rask promenad på dryga tio minuter så kommer vi fram till ännu en sketen idrottsplats. (Att sedan Svff tillåter spel på en sådan rutten plastmatta som vikinga-vallen erbjuder är en annan historia). Det egentliga syftet med resan var ju att se när GAIS tar sin andra trepoängare på raken. Med hyfsad match nere i Ängelholm, några dagar tidigare så skulle ju detta gäng från fiiina täby tämligen enkelt fixas, trodde vi. Men, ack vad vi återigen bedrar oss. Uppenbarligen så är inte tränare Ljung lika Flink med sin skruvmejsel i praktiken som han är med ord? Det kommer inte att skrivas så mycket mer om matchen.

Men kvarnar skall det ändå levereras. GK som alltid står för sina ord ger därför kvarnar denna lördag till…

Fyra kvarnar: kockarna bakom ”arbetar” mackorna.

Tre kvarnar: GK (ord och handling som hederskodex)

Två kvarnar: Mikael Bogren som möter upp när bussen skall avgå med ett Quiz och priser som han har knåpat ihop, för att göra resan ännu lite trevligare.

1 kvarn: Vädret! // vikarierande rapportörer!