Kramkvarnar

Eller, Inte trodde jag att man kunde bli så glad av en seger mot Ängelholm-kvarnar!
Så var det då dags för bortmatch igen och efter tre raka borta förluster på lika många måndagar var det skönt att bryta det mönstret, i alla fall med en tisdagsmatch. Med båda lagen placerade under kvalstrecket och endast två poängs fördel till GAIS så var det med viss nervositet dagen förflöt. Även funderingar kring hur Peo skruvat på 4-3-3 systemet sedan senast fanns. Och vad fick vi se då? Ja, i första halvlek har vi ett stort bollinnehav men som vanligt går det lite för långsamt och för många bollkontakter på en del gubbar, vilket gör att motståndarna hinner samla sig runt straffområdet. I den 32:a minuten kommer det nu mera nästan obligatoriska individuella misstaget och med en misslyckad nickrensning i knähöjd så fångar ÄFF:s Zlojutro upp bollen och vänder bort två innebandytäckande backar och avslutar med en tå. Efter målet får ÄFF mer luft under vingarna och sticker upp och skapar några fler chanser innan GAIS samlar ihop sig igen och tar över.

I andra halvlek kommer bollen snabbare framåt i banan och i 61:e minuten har GAIS en frispark från höger.
Sandeep, som befinner sig vid målområdeslinjen, får bollen placerad på huvudet av Malkom som tar frisparken.
Fem minuter senare är dags för mål igen. Bragi får bollen serverad av Lundgren och matchen har vänt. Nu håller GAIS spelet uppe på ett bra sätt och ÄFF:s slutforcering dröjer tills matchuret har passerat 80 minuter. Men närmare än ett skott i stolpen från Carlsén kommer inte ÄFF och i 90:e minuten kommer 1-3 målet efter en ÄFF-hörna, när målvakten Berglund kommit upp i GAIS straffområde men bollen vinns och kontring startas. Johan Lundgren belönas för sitt idoga löpande matchen igenom med att sparka in bollen i tomt mål.
Moralen i laget verkar stark. Trots 5-0 förlusten mot Sirius hämtas underläge upp mot AFC United och ÄFF. Nya spelsystemet ser ut att passa spelarna bättre. Efter matchen märks det hur viktig vinsten är hos både spelare och supportrar. Och när alla känslorna ska ut – vad passar bättre än ett kramkalas!?

4 kvarnar: Johan Lundgren. Slitvarg, framspelare och målskytt! Sextifemte minuten, tjuvar tjugo meter vid inkastet, får tillbaka bollen från Linus, serverar Bragi bollen på foten och i mål. Att i nittionde minuten löpa från straffområde till straffområde, vinna en närkamp på vägen och avsluta med ett mål… Ja det blir fyra kvarnar igen till Johan.
3 kvarnar: Bragi Bergsson. Vinner boll, slår långa och korta passningar. Kommer ofta till avslut, fem stycken denna match och ett mål.
2 kvarnar: Patrik Ingelsten. Precis som föra match levererar han läckra pass ut på yttrarna och vinner mycket i luften. Sätter backlinjen under press med många löpningar. Tar många smällar, och ofta oschysta sådana.
1 kvarn: Calle Svensson. Har tagit väl hand om innerbackplatsen. Slår många uppspel med rätt adress och kan även rensa bort bollen lååångt! Cruijff-finten i motståndarnas straffområde var inte dum den heller.
Äntligen en match där det blev hård konkurens om kvarnarna. Hade gärna delat ut några fler!