Hänga gubbe

HNGA_G1

Vem ska vi hänga när allt vi ser är kasst och allt vi får höra är bajs? 

Häng alla, så kör vi!

Vi skulle kunna hänga Jan Mak. Men varför vara arg och besviken på en herre som fick en chans till ett sista äventyr på den stora scenen innan pensionen. Det var knappast så att Mak ringde och tjötade till sig jobbet. Inget att förlora liksom.

Då är det desto tröttsammare med det mantra som upprepats ett antal gånger från ett antal personer inom GAIS. ”Mak har tillfört ny energi”. Ett sånt typiskt ickesvar. Okej, han har tillfört ny energi tänker jag då. Men hur?
Hade svaret följts upp av ett exempel hade jag kunnat köpa det: ”Mak har tillfört ny energi, det är bara att titta på frukostsamlingarna, spelarna är där fem minuter tidigare idag jämfört med förra veckan. Då, innan Mak, kunde du höra skramlet av teskedar i kaffekoppen när du satt ute på verandan. Med ny energi har vi fått ett helt annat go och det snackas och tjötas i laget igen.” (Observera nu att jag hittade på det här exemplet helt taget ur luften).
Okej, det låter ju faktiskt jäkligt bra, hade jag kunnat tänka då. Men nu, ”Mak har tillfört energi”. De hade lika gärna kunnat svara ”jag läste tidningen i tio minuter när jag bajsade imorse”, det hade sagt mig lika mycket om mitt GAIS.

Så, hänga gubbarna som pratar i meningslösa klyschor alltså? Nä, de flesta ledare inom fotbolls och föreningsvärlden är bara intresserade av att komma så billigt undan som möjligt när de intervjuas. Kan de göra det så gör de det.

Då återstår ett annat vanligt supporterhatobjekt. Journalisterna. Det hade kunnat bli bättre än ”Mak har tillfört energi” med en följdfråga. ”Jaha, hur har den energin märkts hos er, för ute på planen syns inte mycket av det?”
Men nej, de får också klara sig undan. GT:s lokalredaktion slaktades av ägarna Bonnierkoncernen redan för något år sedan. Nu befinner sig GP under Stampen i en process där redaktionerna ska banta ner och sparka massor av personal. Då kan jag förstå att många där varken har tiden eller motivationen att göra ett bra jobb.

Så, om ingen är hängd, vem ska då hänga? Vi är Gårdakvarnen, så vi hänger varenda jävel. Give ém enough rope så kör vi.
Först till Mjällby, Aspers byxor och skändade minkar. Låt din känga svänga! Skalla, sparka, slå GAIS on tour!
Hela vägen ut till sista omgången. Då kan åtminstone vi på läktaren lämna den här säsongen med stoltheten kvar och huvudena högt.

/Ex-Red, vars dravlande är hens egna och inte nödvändigtvis föreningen Gårdakvarnens åsikter.