Vänta inte, det är redan sent.

Liemannen

Det är åtta matcher kvar på säsongen. Inget mindre än ett mirakel kan rädda kvar GAIS i Allsvenskan. På måndag är det derby. Nu jävlar gäller det.

Jag skall fatta mig kort. Jan Mak måste sluta som chefstränare i GAIS. Nu.

Sedan Mak tog över har vi ett poängsnitt på, typ, 0,2 poäng per match. Vi som trodde att det inte kunde bli sämre.

Vi har ett lag som spelar helt utan linjer, engagemang, tydlighet…, tanke. Och vi har en tränare som, vad det verkar från läktarplats och enligt rapporter från både ena och andra hållet, inte vet vad han håller på med. Det trasar sönder laget, det smular föreningen, det gör att vi på läktaren låtsas att GAIS gör mål, leker att vi vinner matchen, skrattar motvinden rätt i fejan. Vi kan förstås inte ha det så. I ett lag i samma förening står Benjamin Westman och stampar. Han är min man för jobbet (detta skulle ha skett redan när AA lämnade GAIS-gården). Skriv kontrakt med Benjamin över 2013. Låt Westman forma sitt Superettalag från och med september 2012. Med start i derbyt mot lillebror på måndag.

Benjamin Westman har, såvitt jag vet, alla de steg i tränarutbildningen som krävs. Han finns redan i föreningen. Steget är extremt kort och så att säga enkelt. Visa förtroende och ge förutsättningarna. För killarna som skall med på resan upp igen, kan få en bra start; Erfarenhet från AS och vetskap om att man redan har spelat på en högre nivå än de man möter nästa år. Tuffhet, smartness och kunskap.

Gräv där vi står. Och vi står där nuvarande u21-tränaren känner halva a-laget väl, och resterande halva rätt väl. Och med en chefstränare för representationslaget som knappt står alls. Kalla och hårda fakta.

Det är dags för GAIS att inte bara ta ansvar för ekonomin 2013. Ta ansvar för spelare, ledare, personal och förening redan nu, 2012. Börja med att ge Benjamin Westman ett förslag han inte kan motstå.

 

/ D-day