Grönsvart passion och filantropi

Alla ni som stryker runt på Facebook och eller läst på gais.se har säkert uppmärksammat att Tony Balogh har en ny bok på gång vid namn ”Grönsvart passion – 25 samtal om GAIS”. Och vad vi i Gårdakvarnen förstår kommer den vara en riktig kioskvältare när den släpps. Över 125 personer har redan bokat upp sig för en egen kopia och fler blir det hela tiden. Självklart vill vi hjälpa till att sprida budskapet om att en ny GAIS-bok är på ingång och vi är helt övertygade om att den kommer ha en given plats i bokhyllan bredvid andra moderna klassiker så som Förbannade GAIS och Vilka har Sveriges bästa hejarklack. 25 kända gaisare snackar GAIS. Kan inte bil fel ???

Vem är då Tony Balogh? Har du inte sett hans namn passera i något grönsvart sammanhang tidigare så har du nog inte varit särskilt uppmärksam. Så här sammanfattar han sig i alla fall i snabba ordalag:

 Ursprungligen från Värnamo i Småland men lämnade staden som 19-åring. Har arbetat som journalist sedan 1983 och skrivit om allt möjligt men i huvudsak musik, politik och sport. Efter 17 år i Halmstad hamnade jag i Göteborg för ganska exakt tio år sedan vilket gjorde att jag kom betydligt närmare mitt gaisande. Har en son på 17 år som spelar fotboll.

Och om sin kommande bok:

Jag har i olika sammanhang – som redaktör för Makrillen, anställd på GAIS, medverkande på gais.se och en av tre på 1894.se – berättat om GAIS och då bland annat via ett flertal intervjuer. Några har varit intervjuer med kända gaisare.

För ungefär två år sedan föddes tanken på att en dag ställa samman dessa samt bygga ut med nya samtal. Boken är en blandning av en del gammalt och en hel del nytt där några av intervjuerna har ”räddats” från nätet då de helt enkelt inte går att hitta längre.

Boken tycks helt unik i sitt slag och vad vi kan notera så har ingen annan lyckats få ihop någonting liknande i fotbolls-Sverige förut.

Tony släpper nu också fram sin mest filantropiska sida och låter överskottet tillfalla det grönsvarta kollektivet eftersom han finner att världen blir vackrare och ljusare om man delar med sig. I rent praktiska ordalag så innebär det att en del av pengarna kommer att gå till att sponsra en bussresa med Gårdakvarnen under säsongen, troligtvis till en hyfsat närliggande ort. Vi i Gårdakvarnen tackar, bockar och bugar för detta eminenta initiativ och återkommer med mer information kring detta när det beger sig. Nu väntar vi spänt på boksläppet, som ska komma under andra halvan av april.

Du kan beställa ditt ex redan nu om du följer denna länk: https://makrillshopen.se/sv/ovrigt/intervjuboken-med-gais-are.html