Det tog en evighet, men här har ni en kvarnrapport

När Malcolm Moenza fem minuter in i matchen maxlöpte efter en förlupen boll som han var på tok för hårt slagen och oundvikligen skulle rinna ut till inkast så visste jag att vi skulle vinna den här matchen (OBS. Ingen efterhandskonstruktion, jag lovar!). För är någon så taggad att han tar en helt utsiktslös löpning efter en boll som aldrig kommer att hinnas ikapp så måste energinivån vara utom all mätbarhet. Det var i alla fall så jag resonerade. När GAIS sedan började piska in boll efter boll i mål så var det bara att luta sig tillbaka och knyta näven i segervisshetens tecken. Det var den bästa halvleken på 1000 år kändes det som.

Egentligen startade GAIS den här matchen så som vi nästan alltid startar våra matcher. Bra press, mycket rörelse, kompakta, hittar rätt ytor, full fart framåt osv osv. Det som alltid har legat oss i fatet är oförmågan att nyttja det inledande spelet till målchanser och sedermera mål. För när vi inte får in en boll under vår inledande period så sjunker vi ofta ihop, begår något misstag och låter motståndaren lägga ett enkelt mål och sedan har vi ingen riktig förmåga till att ta oss tillbaka in i matchen. Nu höll vi på att tappa allting efter en klassisk ”vi-har-helt-plötsligt-allt-att-förlora” kollaps, men fotbollsgudarna var med oss denna dagen och det är ju inte GAIS om det inte blir lite svettigt i slutändan.

Synd att de föreningsfientliga rôvhattarna i AFC lyckades få igenom sin sista-minuten-begäran om att flytta fram matchen på lördag. Hade det gått bra där så hade vi förhoppningsvis kunnat skapa oss lite momentum in i hösten på samma sätt som förra året. Men kanske är det bra att Myggans nystämplade fot får en extra veckas ledighet, för den foten är guld värd.

4 kvarnar – Julius Lindberg

Har också en helt okej fot. Hehe. Formen pekar spikrakt uppåt.

3 kvarnar – Jonas Lindberg

Leveranserna fortsätter att komma i en strid ström till helt rätt platser.

2 kvarnar – Filip Örnblom

Det var inget ljug att han är målfarlig. Öser in mål i alla riktningar.

1 kvarn – Niclas Andersén

Funderade på om inte Sterner skulle få den sista kvarnen pga hur hans konstanta löpande drar isär försvaret och erbjuder djupledshot, men Andersén har varit riktigt bra i mitten de senaste matcherna, så han nyper den precis framför näsan på honom.