Apladalskvarnar

Återigen var det då dags att ta del av Gårdakvarnens reseservice för en måndagsutflykt till mörkaste Småland. Denna gång styrde den fullbokade bussen mot Värnamo och precis som ändelsen i ortsnamnet så var spelplanen i ett skick som fick gamla Tipsextraanglofiler att tyst för sig själva bryta ut i ett ”yeeees”. Planförhållandet är ju lika för båda lagen men det var inte antalet vilodagar och här känns väl tre dagar i kortaste laget när man dessutom matchar tre gånger på en vecka.

En och halv minut in i matchen skapar Hillerstorpsonenen och BP dräparen Patrik Ingelsten en riktigt bra chans då han tre meter in på egen planhalva bröstar med sig bollen och löper hela vägen ner mot strafforådet och får på ett avslut som målvakten tvingas lämna en retur på, och som Bryan så när når.

Mål här och vi kanske hade fått se en annan match bild. Värnamo tar tag i taktpinnen med ett friskt djupledslöpande på båda kanterna och med en gammal klassiker som ”snett inåt bakåt” så skapas en hörna i åttonde minuten som kom att resultera i ett nickmål från Pär Cederqvist. Och just denne Cederqvist, omtalad för sitt huvudspel, fick fler chanser på fasta situationer med hjälp av den ”screenande” firman Göransson & Claesson. Men också försvarsinsatsen såg minst sagt tveksam ut. Inte blev man gladare av att höra Cederqvist i en intervju förklara att han hörde GAIS spelarna ropa. Se upp för nian! Men att han ändå hittade fria zoner i GAIS zonmarkering och utan en ryggsäck på sig för första gången i år så fick han chansen att knoppa dit den vid flera tillfällen….

I den trettiofemte får Värnamo en straff men den slås inget vidare och Vaiho som har spelat upp sig betydligt sen serien startade har inga problem att knipa den. Två minuter senare slår SBoV en frispark som får studsa några gånger mellan grästuvorna innan den kommer fram till målvakten, lite tur med tuvorna måste man ha i Superettan när man spelar på ”naturgräs”.

Andra halvlek ser ut som första, möjligtvis att GAIS får till anfallspelet något bättre än i första men då pratar vi små nyanser. Tommi missar vid en utrusning men Björn kommer farande och får en fot på bollen är väl den farligaste chansen för Värnamo. GAIS har en i ribban efter nick av Bryan och Calle Svensson ett tungt skott som en bra spelande Björn Åkesson I Värnamo målet räddar. På nytt skulle det kunna blivit en övertids poäng då Ingelsten blev bryskt tacklad i ryggen men den bra placerade domaren väljer att blunda. Återigen en match där GAIS bara släpper in högst ett mål men när anfallsspelet går i stå blir det inga poäng i Apladalen i Värnamo.

4 Kvarnar. Tommi Vaihlo, får göra några ”idiot räddningar” knipa en straff och lyckas på så sätt hålla ner siffrorna

3 Kvarnar. Nä här blir det tomt.

2 Kvarnar. Calle Svensson, kämpar kvarnar igen och så när målskytt och detta på 70 minuter. Första gången kvarnrapportören såg Per Texas Johansson så var funderingen ”Fan behöver man åka hela vägen till Tranås för att hitta en sådan spelare, borde ju finnas två i varje divisson IV klubb längs västkusten” fel fick man där, också. Nu är väl Calle några år för gammal för att kunna få en liknande utvecklingskurva som Texas, men en nyttig truppspelare ska han väl bli.

1 Kvarn Patrik Ingelsten, från första till sista minuten. Skapar efter en och halv minut ett eget anfall från egen planhalva och avslutar själv. Drivet i den löpningen har vi nog inte sett förut i denna säsong. I 93 minuten ska han ha en straff!