Plastic fantastic GAIS

Det fullt fräs på grönste plastgräs när HBK och GAIS premierade i årets cupspel. Ingenting skvallrade om att vi bara var halvvägs in i februari komna då båda lagen inledningsvis satte gaspedalen ner i golvet och inte spelade med något “söndagstempo”. Jag tycker HBk hade sina bästa perioder precis i början av respektive halvlekar då de skapar några halvlägen samt en ribbnick. Men det var inget som inte Karlsson hanterade med reflexer och lugn. Närmast var Ousou när han försökte lägga bollen i eget mål. Motståndarna hade mycket boll, men den gick mycket i sidled kring vårt straffområde då våra spelare jobbade kopiöst för varandra, visade stor offervilja och släppte inte till mycket för HBK att jobba med. Alla bollar som kom in i straffområdet flög omedelbart ut igen. 

Snyggt var bara mellannamnet när Sterner introducerade sig på bästa sätt halvvägs in i halvleken. Herrjävlar va gött att se en GAIS-anfallare bomba in en bissa det första han gör i sin premiärmatch. Herregud. Ett superskott, ett supermål. Allt som behövs. Kvarnrapportör nöjd. 

En liten bit in i andra var det dags för nästa nyförvärv att introducera sig. Johan Andersson, som ju stod för inlägget innan 1-0, kunde behärskat placera in bollen i bortre efter en väl avvägd pass av Supersterner, som i sin tur hade jobbat till sig bollen tillsammans med Åberg. 

Efter det var det aldrig snack om saken utan GAIS kunde behärskat rulla ut HBK och även fortsätta skapa en hel del lägen. Närmast var vi ytterligare ett nyförvärvsmål från Alexandersson, men det hade väl varit fööör bra. Idag lyckades vi ta ner Halmstad på jorden med hårt arbete, uppoffrande defensiv, snabba omställningar och ett vårdat spel med bollen på fötterna. 

4 kvarnar – Daniel Sterner

Tour de Sterner cyklade hem segern.

3 kvarnar – Johan Andersson

Bildar en dödlig trio med Agge Wängberg och Joackim Åberg.

2 kvarnar – August Wängberg

Kungen på kanten.

1 kvarn – Emin Grozdanic

Han fortsätter att limma bollar på offensiva fötter och Pansar fick idag även bevisa att defensiven sitter och fysiken är på topp när Boman & co bemästrades.