Legalisera pyroteknik-motionen

GAIS styrelse yrkar på avslag, vi förklarar varför vi inte håller med.

Styrelsen ger avslag till motionen om att jobba för en legalisering av pyroteknik med motiveringen att man ska följa nationella beslut. Vi vill med denna text bara klargöra att vi absolut inte tycker annorlunda, självklart ska man följa de lagar och regler som finns kring detta. Däremot ska man verka för att få dem ändrade genom att motionera om det i det demokratiska förbundet SvFF.

Reglerna om böter drabbar oss som en liten förening med en liten ekonomi väldigt hårt, det kan nog alla vara överens om. Vägen till att slippa böterna kanske inte är lika självklar för alla, men en väg att gå är att ta bort bötessystemet genom att se till att det går att använda pyroteknik under säkra och kontrollerade former. Antagligen också den bästa vägen att gå. I stället för att kriminalisera och stöta bort ungdomar som brinner för supporterkultur och sitt lag (i detta fall GAIS)borde man tillsammans utnyttja all den vilja, kraft och kompetens som finns kring föreningen för att föra GAIS framåt tillsammans!

Därför borde alla som går på årsmötet rösta igenom motionen som handlar om att GAIS ska jobba för en legalisering av pyroteknik, inte om att bryta mot nationella regler och beslut.