Kvarnrapport Varberg

Som löneslav får en sällan göra vad en vill. Det jag helst av allt hade gjort denna dag hade varit att åka ner till Varberg och se Makrillarna köra över dem där jävla hallänningarna som vågar bära våra färger. Turen i oturen var att jag åtminstone började så pass sent att jag hann se matchen hemma i soffan, inte för att jag gillade vad jag såg.

Öppningen av matchen ser ganska bra ut. Det är inget strålande spel men GAIS stör Varberg väldigt bra och är aktiva även om de inte skapar jättemycket för egen del, nästan ingenting för att säga som det är. Sedan blir Kabashi fälld och Varbergs kapten utvisad. Här började jag faktiskt tro ”Vi har det här!”. Men så blev det ju inte. Inte ens med en man mer lyckas de få till något skapligt anfall. Och i 43:e minuten, trots att nästan hela GAIS befinner sig i eget straffområde kommer ett lyft, ett skott och en retur rätt i mål.

Vårt mål då, jo det kom ju i 68:e minuten där Wängberg visar jättefin blick för spelet och skickar iväg ett inlägg av högsta kvalité till andra sidan straffområdet som Kabashi lätt kan springa fram och nicka in.

Strax efter det kommer ännu en utvisning av en Varbergsspelare. Och jag har sett repriserna av situationen flera gånger. Fattar fortfarande inte hur domaren fick det till rött (inte för att jag klagar). Om någon förstod vad som hände där får de gärna upplysa mig.

Straffen var ju inte mycket att orda om men något som stör mig är att GAIS först när det är fem minuter kvar av matchen inser att, nu måste vi fan göra något. De hade hela matchen och två utvisningar på sig att ta hem det här. Piss är vad det är!

Slutresultat 2-1.

4 Kvarnar: Banderollen som uppmanade Björn Eriksson att dra åt helvete.

Vidare motivering eller förklaring är överflödig.

3 Kvarnar: Aiden Harvey

Är inblandad i det mesta på sin högerkant. Spelar långt ifrån inte felfritt men krigar och visar verkligen att han vill vara där. Tar löpningar, brytningar och rör sig väldigt smart både i anfall och försvar.

2 Kvarnar: Arian Kabashi

Blir bättre och bättre för varje match tycker jag. Det har sagts att han är för ojämn men medicinen för det verkar helt enkelt vara speltid.

1 Kvarn: Marko Johansson

Ingen strålande insats men gör några fina räddningar.