Kvarnrapport GAIS-hjälpen

Precis som när en medarbetare på en kulturredaktion skrivit en bok, eller spelat in en platts och sedan inte recenseras av sina kollegor, så tänker vi så klart inte dela ut ris och ros till oss själva. Däremot fick vi ett mail med en kvarnrapport, som visserligen är formulerat innan derbyt och därför är inaktuell i en mening eller två, men som de goda publicister vi är så ändrar vi inte ens på ett ord, och ännu mindre på en mening. Nedanstående kvarnrapport är alltså i sin vackra helhet framförd av Johan ”Tolstoj” Dovstedt.”

Ps. Glöm inte att insamlingen är igång i ett och ett halvt dygn till! Swisha oss på 123 281 1198, eller sätt in pengar på vårt bankgiro 63 555 64. Ds.

GAIS-Hjälpen #1 2020
Jag var lika nervös inför GAIS-hjälpen som jag de senaste åren varit inför varje match. Vad kan gå fel? Det mesta! Tänk om tekniken strular. Tänk om det blir avbrott och ursäkter? Tänk om ett korsband går? Tänk om bytena inte är logiska eller förberedda?
GAIS-hjälpen inte är något nytt. Fåntrattarna i ”bara b:n” körde en misslyckad variant 2011 vars enda resultat blev ryggdunkningar och höhö i ett kommentarsfält. Därför är det extra härligt att 2020 få uppleva en riktig GAIS-hjälp som stärker GAIS ekonomiskt och moraliskt. Vi är flera som redan nu ser fram emot en årligt återkommande GAIS-hjälp. Tiden på året är perfekt. Precis innan ett derby.
En twittrare som tillhör Yacht-gänget skrev under helgen att det verkar som en bra idé med en gala för att hjälpa sitt lag, att han är intresserad men inte vet hur man går tillväga.
Det är skillnaden i ett nötskal. Gårdakvarnen är också intresserade men styr upp vad som frampå kvällen mer och mer skulle visa sig vara en veritabel succé.
I de här tiderna vill jag främst lyfta teknikgänget som styrde upp produktionen. Väldigt proffsigt genomfört. Till en början blev jag lite orolig när något inslag hade något lite för låg ljudvolym och kass bild men det redde ut sig allt eftersom. Det spelades massor med bra musik som medlemmar önskat.
Auktionen på nätet av prylar var en fröjd att följa. En reflexväst som drog in sanslöst med pengar, hårnät och mycket annat.
Flera av personerna som syntes på min teve igår har snart 40 poddavsnitt på sitt CV. Där har man lärt sig att förbereda sig vilket märktes tydligt under samtliga intervjuer.
Ska erkänna att det var det jag var mest uppmärksam på. Intervjuerna var väl förberedda och precis lagom långa.
Valet av gäster visar tydligt hur mycket hjärta det finns kring GAIS. Flera episka intervjuer som berörde. Kanske fick Joel lite sand i ögat när han läste upp den fina personliga hälsningen? Jag fick det i alla fall.
Framöver ser jag fram emot att det intervjuas ännu fler kvinnor och gärna någon av de yngre spelarna.
När detta skrivs är vi mitt i stormens öga. Efter GAIS-hjälpen men före derbyt. Hur det går där? Ja, det får ni läsa mer om i nästa kvarnrapport.
Rätt svar förresten på snabba frågor.
1 Black Sabbath (som sålt 70 miljoner plattor mot Prodigys 20 miljoner.)
2 Beyoncé som person och Rihanna som sångerska (enligt en säker källa.)
3 Gaishjälpen (Vi ser spänt fram emot att Will Ferell är med på en filmatisering framöver.)
4 7vxl är rätt lagom för en cykel.
5 Tolstoj eller Dostojevskij? Läs båda såklart! Börja med Tolstoj.
Så till kvarnarna:
6 Kvarnar – Järngänget som gemensamt, som ett lag, planerade, projekterade och sen genomförde denna 10 timmars gala.
4 Kvarnar – De nya sponsorer som kommer att tillkomma framöver nu när de ser hur GK/GAIS mfl. aktivt jobbar med att stärka varumärket.
3 Kvarnar –
2 Kvarnar –
1 Kvarnar – Personen som åkte till Umeå och som inte hade koll på sin kalender.