Genrepskvarnar Degerfors

Det blev en otroligt intensiv inledning på matchen. Vi lyckades till stora delar pressa bort Degerfors när de var bollförande samtidigt som våra mittbackar slog världsrekord i felpass in i värsta tänkbara ytor. Motståndarna siktade istället in sig på världsrekord i ramträffar som tur var. I takt med att vi tappade förmågan att pressa högt lugnade spelet ner sig betydligt och vi fick koncentrera oss mer på att hålla undan DIF utanför vårt egna straffområde, vilket vi gjorde bra. En handfull med snabba omställningar blev hyfsat farliga, ofta med planens konung Joackim Åberg som regissör.

I andra höjde vi oss rejält. Nyinbytte Kargbo fick säkerligen alla TV-tittande gaisare att hoppa jämfota av förtjusning när han plöjde genom den Värmländska åkern full av entusiasm. Båda lagen turades om att ställa om på varandra och Karlsson i målet fick göra ett antal fina ingripanden.

Jag tål nu att uppehålla mig en stund vid målet eftersom allting, verkligen allting som laget har jobbat på under försäsongen fick ett perfekt utlopp under denna sekvens. Bear with me. GAIS står med bollen på fötterna i backlinjen efter att Karlsson skopat upp Abrahams frispark samtidigt som motståndarna ligger uppe med sina höga press. Wängberg och Åberg håller inledningsvis undan och passar ut bollen till Grozdanic, som passar vidare till Andersén, tillbaka till Emin som slår en stenhård boll rakt fram till Alexandersson som, omringad av tre rödvita, lyckas kontrollera passningen och få in bollen i mitten till en rättvänd Ladan. Ladan kollar upp och lägger en fin lyra till Åberg som tar emot och vänder upp i samma rörelse och nu är hela vänsterkanten fri. Wängberg störtar framåt, får bollen, lämnar den vidare till Kargbo som kollar upp och ser Moenza på bortre och lägger ett perfekt inlägg. Inga misstag från Malcolm. Fotbollsgodis. Kvarnrapportör otroligt nöjd.

Synd att baklängesmålet kom till lite snöpligt sedan, men sammanfattningsvis en bra genomkörare för laget bortsett från felpassningsorgien i början av matchen. Nu är det bara till att luta sig tillbaka, spekulera kring startelvan med polarna, be en stilla bön och försöka stilla premiärnerverna med alla till buds stående medel.

Och glöm inte att ansluta till Gårdakvarnens uppesittarkväll dagen innan premiären. Gott snack utlovas.

4 kvarnar – Joackim Åberg

Ständigt spelbar, bra bollbehandling, fin blick för spelet. Limmar ihop laget och håller högsta klass

3 kvarnar – Nikola Ladan

Har ett fint samspel med Åberg och är med och styr spelet så som vi kan förvänta oss

2 kvarnar – Mathias Karlsson

Trots lite feppel vid 2-1 så ser Karlsson till att siffrorna stannar på en acceptabel nivå

1 kvarn – Michael Kargbo

Full gas och full fart framåt. Jag misstänker att han mest kommer få hoppa in under inledningen av säsongen, men har visat framfötterna rejält under sina två inhopp hitintills