Fokusfråga repression

Gårdakvarnen är en del av SFSU (Svenska Fotbollssupporterunionen) och under årsmötet förra året beslutades att SFSU skulle jobba med två fokusfrågor framöver – böter och repression (främst från olika myndigheters håll).

En del i detta arbete är att dokumentera olika händelser som sker i samband med våra matcher. Det kan handla om polisövervåld, brist på kommunikation eller felaktig myndighetsutövning i övrigt. Det går även bra att rapportera händelser från tidigare i år.

Målet med detta arbete är dels att få ett bättre klimat i samband med fotbollsmatcherna och dels att komma ifrån den förbudshysteri som råder. Allt som oftast är dialog och sociala insatser mycket mer givande än förbud. Vi vill be er att inför kommande matcher hålla ögonen öppna och dokumentera med bilder, film eller liknande om ni ser några övertramp. (Vi tar även gärna emot dokumentation gällande äldre händelser också).

Den dokumentation ni får fram ska skickas till ansvarig i styrelsen, vilket är Hanna. Henne når ni på columbia@gardakvarnen.se