Dalakvarnar

Jadå. Kontraktet är fixat, säsongen är räddad och jag misstänker att alla mår otroligt bra just nu, även de som kanske firade lite för länge och lite för hårt igår vaknade nog upp med ett leende på läpparna.

Första halvlek var det en jämn tillställning, där GAIS vår vana trogen hade sin bästa spelmässiga period och vaskade fram några hyfsade lägen där Olsens avslut mitt på målvakt mitt i den gyllene zonen var det närmsta vi kom ett ledningsmål. När vi tagit oss en halvtimme in i matchen hade Trelleborg lyckats släppa in 4 mål i sin match nere på tjongavallen, så det mesta av nervositeten rann bort, hjärtat slog lite lugnare och jag kunde avnjuta min Leffe Blond utan att varje klunk behövde passera en brännande punkt mitt i bröstkorgen på väg ner till magsäcken och vidare ut i blodsystemet.

I andra halvlek såg det okej ut första fem minuterna, men efterhand sjönk vilja och offensiv struktur ihop och motståndarna kunde stundtals trycka ner oss ganska rejält med ett rappt passningsspel. Kanske en mental dipp på grund av resultatet nere i Sveriges sydspets, samtidigt som Dalkurd verkade mer sugna på lite nätrassel än vad vi var. Men tyvärr för deras del så hade vi Kung Karlsson i mål, vår virtuos. Vår mäster. Mellan minut 50-60 så hade motståndarna kunnat dunka in 4 mål om inte Karlsson hade sprattlat till på linjen gång efter annan. Men som jag sa till polaren precis innan jag skulle lämna honom för att gå på toa: Dalkurd är också ett bottenlag, ju bättre de spelar desto större chans är det att motståndaren gör ett pessmål. Detta konstaterades så klart av egen erfarenhet. Och mycket riktigt, Dalkurd skulle sin vana trogen bjuda GAIS på ett friläge efter ännu en misslyckad hemåtpassning. Yarsuvat släppte bollen perfekt och Julius Johansson gjorde inga misstag. En bredsida mitt i mål. Mer än så behövs inte.