Slutminutskvarnar

Med tre poäng i bagaget och årets första varma dag var det med viss förhoppning som stegen styrdes mot GKs succepub John Scott, och det var glada miner som syntes en trappa upp, även om en del hade tagit sig till solen två trappor upp. Förutom förra veckans hellyckade resa diskuterades även andra glada vårämnen såsom motorcyklar, Rom(staden) och Eskilsminne medan den kylda drycken slank ner.

Ju mer klockan gick desto mer fokuserades det på kvällens match, skulle måndagen bli första gången vi skulle ta poäng av denna symbol för den moderna fotbollen, ett hittepå-lag från 1996? Som sagt det fanns en viss förhoppning.

När matchen väl går igång minskar den förhoppningen drastiskt. Skoterraggarna tar tag i taktpinnen och styr spelet även om de riktigt farliga chanserna saknas. GAIS defensiva spel är stabilt, och samtidigt spelar ju messmöret som tur är med fembackslinje så de lyckas inte få till någon större press. De sista 20 minuterna i första halvlek vänder matchen till GAIS fördel men tyvärr kommer inte heller GAIS till någon större press eller farliga avslut.

Andra halvlek väljer jag att inte kommentera, vill ju inte skrämma bort ev. framtida besökare.

På övertid däremot, när klockan står på 93 min och vi får en hörna och P-O flyttar upp hela jävla laget kommer Moenza och frälser oss igen på övertid. FY FAN så skönt. Men den där olustkänslan som fanns efter Varberg kommer sakta krypande igen.

4 kvarnar Reuben Ayarna Den där underbara Reuben som återvände till GAIS efter sommarn förra året var tillbaka. Äntligen!! Och med lätthet värd sina 4 kvarnar.

3 kvarnar Adam Eriksson Adam riktigt bra idag, låg bakom det mesta av arbetet framåt på sin kant tillsammans med MM. Så det var en förvånad kvarnrapportör som inte såg det bytet komma, däremot såg jag tre kvarnar.

2 kvarnar Malkolm Moenza Malcolm har tagit riktigt stora steg i år, och känns helstabil på sin kant. Målleendet syntes hela vägen upp till S23. Tack och väl värt två kvarnar!

1 kvarn Ludvig på räcket När vi är nere på 3000 så låter klacken mer än när 2000 turister är på besök. Ludde lyckas hålla ramsorna igång samt hålla en bra variation och även beredd när spontanramsorna från andra går igång. Att knappt se matcherna själv utan bara jobba för stämningen är egentligen värt bra mycket mer än en kvarn.